eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Ferencváros elleni sikerével listavezető a Vasas

A Vasas 2-1-re nyert a címvédő Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati ötödik fordulójában, ezzel átvette a vezetést a tabellán fővárosi riválisától.

A zöld-fehérek veresége azt is jelenti, hogy öt kör után már nincs veretlen csapat az élvonalban.

A Vasas idegenben változatlanul hibátlan, három mérkőzésből hármat nyert meg.

A Ferencváros a bajnokságban legutóbb tavaly december 12-én kapott ki otthon, akkor az ősi rivális Újpest nyert 1-0-ra a Groupama Arénában.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Ferencváros-Vasas 1-2 (1-1)

---------------------------

Groupama Aréna, 6843 néző, v: Iványi

gólszerzők: Trinks (45+1.), illetve Vaskó (28.), Pavlov (90.)

sárga lap: Dilaver (12.), Trinks (20.), Nalepa (93.), illetve Ádám (32.), Nagy (63.), Hangya (76.), Szivacski (83.), Vida (95.)

Ferencváros:

------------

Dibusz - Leandro, Ramírez, Nalepa, Dilaver - Gera - Csernik, Trinks (Sesták, 66.), Nagy (Gyömbér, 84.) - Djuricin, Böde

Vasas:

------

Nagy G. - Risztevszki, Vaskó, Felix - Szivacski, Vida, Berecz, Hangya - Ádám (Osváth, a szünetben), Pavlov (Saglik, 91.), Remili (Debreceni, 72.)

A mérkőzés esélyeséhez méltóan kezdett a Ferencváros, amely az első félórában egymás után vezette akcióit, a Vasas pedig csak a pontatlanul célzó zöld-fehér játékosoknak köszönhette, hogy nem került hátrányba. Az angyalföldi együttes aztán egy szöglet után - a meccs addigi képét tekintve meglepetésre - megszerezte a vezetést. A hazaiak nagyon igyekeztek, hogy minél előbb kiegyenlítsenek, s ez még a szünet előtt sikerült nekik, Trinks gyakorlatilag a játékrész lefújása előtti pillanatban talált a rivális kapujába.

Fordulás után a címvédő támadásban maradt, a Vasas gyakorlatilag negyedóra után már az időhúzással is próbálkozott. A Ferencváros a 66. percben közel jutott a vezetéshez, Trinks szögletből a keresztlécet találta el, négy perccel később az angyalföldieknek a gólvonalról kellett tisztázniuk. A zöld-fehérek már-már a kapujához szegeszték az ellenfelet, amely azonban a 90. percben - ismét a semmiből - egy kiváló támadás végén újra betalált, ezzel eldöntötte a mérkőzést és elvitte a három pontot az Üllői útról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×