eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Úszd át Te is a Velencei-tavat!

Augusztus 14-én, vasárnap rendezik meg a velencei tóúszást és túratriatlont. Math István főszervező az InfoRádiónak elmondta: az úszás szerelmesei több sportban is kipróbálhatják magukat.

A Gárdony Sport Beach területéről rajtoló futamok reggel 9 és délután 14 óra között folyamatosan zajlanak majd. 500, 1500, 3000 m-es távok leúszása közül választhatnak a tóúszók, a leggyakorlottabbak 6000 m-en is rajthoz állhatnak.

„Aki 3000 métert úszik, az 1500 méteren kétszer, aki pedig 6000 méteres távot választja, az értelemszerűen négyszer. 1500 méterenként azonban részidőket is tudunk adni a résztvevőknek" – jegyezte meg Math István főszervező az InfoRádiónak.

A tóúszáson kívül a túratriatlont is kipróbálhatják az érdeklődők. Délelőtt 9 és 11 óra között először 13,2 km-t kell letekerni, amelyet 6,8 km túra követ, majd ismét bicajra pattanva a célig a 15,5 km-rel vezethetik le a távot.

Math István hozzátette: az eddigi előnevezések szerint 600-700 indulóval számolnak, ők azok, akik túratriatlont is teljesítik. Az eseményre a helyszínen is lehet nevezni.

A helyszínen ezenkívül életmód-, egészség- és táplálkozás tanácsadással is készülnek a szervezők. A környezettudatos sportolni vágyók számára jó hír, hogy ez a hely az ország első öko szemléletű strandja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×