eur:
392.62
usd:
366.04
bux:
66838.85
2024. április 25. csütörtök Márk

Szabó Gabriella: nem kell mély barátságokat kötni

Napokon belül elutazik Rio de Janerióba a magyar kajak-kenu válogatott. A Honvéd olimpiai bajnoka, Szabó Gabriella két számban is favorit: kajak kettesben és négyesben 500 méteren - előbbiben Kozák Danuta párjaként, utóbbiban Csipes Tamarával és Fazekas-Zur Krisztinával kiegészülve.

A helyzet ismerős a vezérevezősnek, már hozzászokhatott, hogy nem egyesben versenyez.

„Fejben már fel tudom dolgozni, hogy a csapathajók a fontosabbak. Ha egy-egy edzés nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, azt annak tudom be, hogy nekem nehezebb csapathajóból átülni az egyesbe. Összességében viszont 80-85 százalékban hangsúlyosan az egyesre készülünk" – jelentette ki az InfoRádióban.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy együtt lapátol ez a négyes.

„A csapathajóra heti egy-egy edzésünk van, de elégedett vagyok ezzel, nekem elég. Jól kijövünk egymással, ezt különösen fontosnak tartom. Nem feltétlenül kell mély barátságokat kötni, de a kommunikációnak jól kell működnie. Ez megvan négyünk között" – fogalmazott Szabó Gabriella.

Mindkét számban nagy teher hárul az egységükre, hiszen a kajak-kenu-szerető magyar társadalom minimum érmet vár. Óriási csatára számít, de tisztában van azzal is, hogy esélyesek az aranyra.

„Nehéz kizárni, hogy ez egy olimpia, de azzal igyekszem tompítani az érzést, hogy ezekkel az ellenfelekkel versenyeztem az elmúlt négy évben minden nagy világversenyen. Jól ismerjük egymást, csak remélhetem, hogy senki nem fejlődik egyik versenyről a másikra több másodpercet" – mondta.

Szabó Gabriella ahogy az elmúlt nyolc évben, úgy ezúttal is Szolnokon készült.

„Itt minden adott egy kajakozónak, számomra is hazai pálya. Nem véletlen, hisz nemzetközi versenyzők is ide járnak, mint például az ausztráliai és a szlovák négyes" – jegyezte meg.

A Honvéd kilencszeres Európa-bajnoka őszintén mesélt arról, bár hozzá szokott a válogatottsághoz, mégis hatalmas dolognak tartja, hogy az olimpiai csapat tagjának mondhatja magát, ennek ellenére sem kivételezést, sem nagy szavakat nem vár.

Az évek alatt megszerzett tapasztalatok valószínűleg sokat nyomnak majd a latban Brazíliában, hiszen már a pekingi és londoni ötkarikás játékokon is részt vett.

„Talán az a legjobb ebben, hogy nem óriásokkal és emberevőkkel találkozunk Rio de Janeiróban. Igyekszem a részletekre odafigyelni. Nem a verseny nagysága és az ellenfelek foglalkoztatnak, hanem az apró dolgokkal vagyok elfoglalva, hogy mivel tudnám a helyzetemet biztossá tenni, mint például fertőzés, sérülés elkerülése vagy épp a közlekedés.

A kilencszeres világbajnok augusztus 10-én utazik el a kajak-kenu válogatott egy részével Rióba.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×