eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bernd Storck átírta a focinaptárt

A magyar válogatott felkészülésének érdekében változott a labdarúgó OTP Bank Liga menetrendje: a hatodik fordulót augusztus 16-17-én, a hetediket pedig augusztus 21-én rendezik.

A magyar szövetség (MLSZ) pénteki közleménye szerint a nemzeti együttes szakvezetője, Bernd Storck kérte a módosítást, hogy a kerettagoknak augusztus végén több idejük legyen felkészülni a világbajnoki selejtezősorozat első meccsére, amelyre szeptember 6-án Feröer-szigeteken kerül sor.

A döntés értelmében az augusztus 21-re, vasárnapra kiírt hatodik fordulót hétközben, kedden és szerdán játsszák a csapatok. Az eredetileg augusztus 27-re, szombatra tervezett hetedik kört egy héttel korábbra, augusztus 21-re, vasárnapra hozták előre.

"Az alapos felkészülésben és a kemény munkában hiszek. Az Európa-bajnokságon mutatott teljesítmény megerősített abban a hitemben, hogy jó úton járunk. A világbajnoki selejtezősorozat lényegesen nehezebb lesz, mint az Európa-bajnoki volt, de minden erőmmel azon leszek, hogy a stábommal együtt a lehető legalaposabban felkészült, legjobb állapotban lévő játékosokkal és csapattal vágjunk neki a kihívásnak" - nyilatkozta Storck.

A 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőjében a magyar válogatott az Európa-bajnok Portugáliával, valamint Svájccal, Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával szerepel azonos csoportban. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik a részvételért, a legrosszabb viszont kiesik.

OTP Bank Liga:

A 6. forduló programja:

augusztus 16., kedd:

MTK Budapest-Videoton FC, Dunaújváros 18.00

augusztus 17., szerda:

Debreceni VSC - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 18.00

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 19.00

Gyirmót FC-Ferencvárosi TC 19.00

Vasas FC-Budapest Honvéd 19.00

Paksi FC-Diósgyőri VTK 19.00

A 7. forduló programja:

augusztus 21., vasárnap:

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 18.00

Újpest FC-MTK Budapest, Illovszky Stadion 18.00

Budapest Honvéd-Gyirmót FC 18.00

Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Paksi FC, Sopron 18.00

Diósgyőri VTK-Vasas FC 18.00

Videoton FC-Debreceni VSC, Felcsút 20.00

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×