eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Schmitt Pál nem irigyelte a NOB-elnököt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már nem sokat tehet annak érdekében, hogy a közelgő riói olimpiára elkészüljenek a szervezők a vállalt beruházásokkal, és kiküszöböljék a sajtóhírekben olvasott összes problémát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schmitt Pál.

Hiába ír egyre több kockázatról a világsajtó a jövő pénteken kezdődő riói olimpia kapcsán, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a szervezőknek nyújtott másfél milliárd dolláros anyagi segítségen kívül már nem sokat tehet ezek orvoslására – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schmitt Pál.

A NOB tagja kiemelte: optimista, hogy a végére összekapják magukat a szervezők, ahogyan az lenni szokott.

Emlékeztetett arra, hogy hét éve, amikor a szerződést kötötték az olimpia rendezéséről, Brazília egészen más helyzetben volt mind gazdasági, mind politikai tekintetben. A déli emberek sajátossága, hogy látszólag nehezen készülnek el, de amikor kell, akkor minden készen lesz – vélekedett a MOB tiszteletbeli elnöke.

A volt köztársasági elnök szerint várhatóan minden felmerült problémát – beleértve a biztonsági kockázatokét is – el tudnak rendezni a szervezők a megnyitóig hátralévő egy hét alatt.

Schmitt Pál jó döntésnek tartja, hogy a NOB nem zárta ki a teljes orosz csapat a közelgő játékokról a doppingbotrány miatt. A kollektív büntetés sosem vezetett eredményre, ez megosztotta volna az olimpiai családot, emellett ártatlan, tiszta sportolóktól is elvették volna a szereplés lehetőségét – fejtette ki.

„Nagyon nehéz döntés lehetett, nem irigyeltem Thomas Bachot. De meghozták ezt a döntést, és most a szövetségeken a sor” - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×