eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fergusonnal példálózott a Fradi-elnök

Kubatov Gábor klubelnök kijelentette, azt akarják, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata bejusson a Bajnokok Ligájában a csoportkörbe, de arról is beszélt, hogy a mostani selejtezős búcsú miatt nem lesz edzőváltás.

"BL-csoportkörösök akarunk lenni, és azok is leszünk. Aki velünk tart, velünk tart, aki nem, az nem" - fogalmazott a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón a sportvezető. - "Mit kellett volna tennünk? Elzavarjuk az edzőt, ahogy Magyarországon szokás? Azt az edzőt, akivel bajnokságot és kupát nyertünk, akivel a második leghosszabb veretlenségi szériát produkáltuk? Thomas Doll rászolgált a bizalmunkra, két döntetlen miatt nem fogjuk elküldeni".

Kubatov Gábor példaként felhozta Alex Ferguson és a Manchester United esetét, ugyanis a skót trénerrel az első hat évben nem nyertek semmit a Vörös ördögök, azaz szerinte a várt eredményekhez idő és türelem kell.

Orosz Pál, az együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója azt mondta, számára borzasztó volt megélni a BL-selejtező második fordulójában a kiesést az albán ezüstérmes Partizanival szemben. Hozzátette, ennek "meglesz a következménye", de nem szeretnék elkapkodni a döntést, amelyről tájékoztatni fogják az embereket.

"Nagyon szégyelljük, ami történt, de ez megtörtént. Nem tudunk rajta változtatni, de nem égetünk fel mindent a kiesés miatt" - mondta az FTC Zrt. vezetője.

"A BL-főtábla 4 milliárd, az Európa Ligáé 1,5 milliárd forintot ért volna, de ami fontosabb, hogy könnyebb lett volna játékost igazolni. Az nem elég motiváló egy külföldinek, hogy magyar bajnok lehet, de azért akarunk igazolni. A bajnokságot meg kell nyerni, ha esik, ha fúj, erre alkalmas a 10-11 millió eurós költségvetésünk" - mondta Kubatov, aki elárulta, tavaly a BL-csoportkörbe jutott csapatok közül a 16 millió eurós volt a legkisebb költségvetés, a Ferencvárosnak kevesebből kéne eljutnia oda. Orosz Pál újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Partizaninak meglepően magas, 7 millió eurós a költségvetése.

A két sportvezető egyhangúan jelezte, ők is vállalják a felelősséget a kudarcért, ugyanakkor hangsúlyozták, új stadionja és jó infrastruktúrája van a klubnak, a keretben pedig az öt magyar mellett van egy-egy szlovák és ecuadori válogatott labdarúgó, azaz a kitűzött célt el kellett volna érni. Kubatov szerint nehéz lett volna többet tenni ennél, de úgy vélte, vannak dolgok, amikre nagyobb hangsúlyt kell fektetni, ilyen például a játékosok pszichés felkészítése.

Kubatov a szurkolókkal is foglalkozott, véleménye szerint a tiltakozók mögött egyértelműen politikai erő, méghozzá a Jobbik áll.

"A Fradiban nem beszélek politikáról, én itt nem jobb- és baloldali vagyok, hanem rendpárti" - mondta Kubatov, aki elárulta, olyan ajánlatot tettek a szurkolóknak, hogy jöjjenek vissza a stadionba és ha két évig nem lesz balhé, akkor leszerelik a vénaszkennert, azonban erre nem jött válasz. - "Hiányoznak a stadionból, de ki fogjuk várni, amíg bejönnek, a szkenner viszont így marad. Ha beletelik tíz évbe, akkor beletelik tíz évbe."

Orosz Pál röviden beszélt Nagy Ádám eladásáról is, a magyar válogatott középpályást már télen vitte volna a Chelsea, de az nem a fiatal tehetség útja lett volna, hogy "egy százas keretbe kerülve azonnal kölcsönadják". Összességében elégedett volt a Bolognától kapott másfél millió euróval, ami akár 1,8 millió is lehet bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×