eur:
386.96
usd:
358.64
bux:
68917.55
2024. május 14. kedd Bonifác

Másodszor is kikapott az Újpest

Az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján, a két csapat 100. egymás elleni bajnoki mérkőzésén. A másik délutáni mérkőzésen: Haladás–Mezőkövesd 1-1.

A DVTK legutóbb tíz évvel ezelőtt kezdte két győzelemmel a bajnokságot, és sorozatban hatodszor nyert otthon az Újpest ellen. A fővárosi lila-fehérek ebben a naptári évben változatlanul nyeretlenek idegenben bajnoki meccsen.

Sopronban a Haladás kezdte nagyobb lendülettel a találkozót és szabadrúgásból hamar vezetést szerzett. A gól után is jobban futballozott a hazai csapat, de a nagy hőségben elrendelt ivószünet után rendezte sorait a Mezőkövesd, így ezt követően mezőnyjáték zajlott a pályán komoly helyzetek nélkül. A szünet előtt aztán - szintén szabadrúgásból - egyenlített az újonc.

A folytatásban is a szombathelyiek maradtak kezdeményezőbbek és az idő múlásával egyre csak nőtt a fölényük. Eleinte pontatlannak bizonyultak a hazai támadók, később pedig Tujvel védett többször is bravúrosan, így a Haladásnak végül be kellett érnie egyetlen ponttal, hiába került emberelőnybe az utolsó szűk negyedórára és játszott jobban ellenfelénél a találkozó jelentős részében.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (0-1)

Miskolc, 6381 néző, v.: Vad II

Gólszerzők: Oláh B. (52.), Bognár (54.), illetve Andric (28., 11-esből)

Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)

Sopron, 1225 néző, v.: Andó-Szabó

Gólszerzők: Rácz (8.), illetve Gohér (41.)

Kiállítva: Tóth B. (77.)

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×