eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin

Benedek Tibor: „Örülünk, de van még hova fejlődni"

Százszázalékos mérleggel nyerte meg a margitszigeti BENU-kupát a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután 16-15-re legyőzte Ausztráliát a torna vasárnapi, s egyben zárónapján. A mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány és Varga Dániel értékelt az InfoRádiónak.

Ahogy a felkészülési torna előző két napján, úgy most sem kapott szerepet az új csapatkapitány Varga Dénes, valamint Hárai Balázs. Ennek ellenére ismét olyan parázs mérkőzést láthatott a publikum, mint amilyet a pénteki, olimpiai címvédő horvátok ellen vívott Benedek Tibor együttese. Az egész találkozón a végletekig kiélezett és feszült csata zajlott a medencében. A kilátogató közönség pedig rátett egy lapáttal, hiszen ismét fantasztikus atmoszférát varázsoltak a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában.

Az összecsapáson öt gólt szerző Varga Dániel vezérletével Magyarország végül 16-15-re győzte le Ausztráliát, s így hibátlan mérleggel nyerte meg a BENU-kupát.

Benedek Tibor szövetségi kapitány nagyon örült a szép játéknak, de messzemenő következtetéseket nem vont le a három napos margitszigeti szereplésről, mert sokat kell még fejlődnie a válogatottnak.

„A védekezésbeli hibáinkat ki kell javítani, mert néha szétesett. Kevés volt a blokk, emellett amikor éreztük, hogy jobbak vagyunk az ellenfelünknél, akkor rendre felengedtük őket magunkra. Ezekben tudunk még előrelépni” – jegyezte meg Benedek Tibor.

A szövetségi kapitány hozzátette: nagyobb baj lenne, ha nem lenne miben előrelépniük az augusztusi ötkarikás játékokig.

Varga Dániel, a magyar válogatott átlövője szerint lélektanilag is fontos, hogy legyőzték Ausztráliát, mert az olimpián is „összefutnak" majd a csoportkörben.

„A torna legfontosabb eredménye, hogy a horvátok és az ausztrálok elleni meccset olyan lélektani helyzetben tudtuk megoldani, s végül megnyerni, amely az olimpián akár egy kieséses mérkőzésen is előfordulhat. Továbbá az is megmutatkozott, hogy a játék minden elemében van hova fejlődnie a csapatnak, mert közel sem volt tökéletes a mostani teljesítmény” – értékelte a háromnapos tornát a Ferencváros játékosa az InfoRádiónak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×