eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Világsztárokkal jön a Gyulai István Memorial

Az olimpiai- és a világbajnoki címvédők is indulnak július 18-án a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon - mondta Spiriev Attila, a magyar szövetség sportigazgatója. Hozzátette: a legutóbbi Európa-bajnokságon ezüstérmes Márton Anita és Baji Balázs is a résztvevők között lesz.

"A legnagyobb sztárjaink megerősítették részvételüket és jönni fognak a kétnapos versenyre. Az első napon lesz egy olimpiai döntőnek beillő női kalapácsvetés, a világcsúcstartó Anita Wlodarczykkal és a volt világcsúcstartó Betty Heidlerrel. Illetve lesz egy érdekesnek tűnő női 5000 méter, amely sok afrikai versenyzőt vonultat fel” - mondta Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.

Hozzátette: hétfőn lesz a fő versenynap.

„Hétfőn szupersztárok tömkelegét sorolhatjuk fel. Senkinek sem kell bemutatni Asafa Powellt, aki a 100 méter nagy nevű indulója. Ki kell emelni minden idők egyik legnagyobb atlétáját is, a 800 méteren olimpiai bajnok kenyai David Rudishát. Illetve Európa-bajnoki újdonsült ezüstérmesünk Baji Balázs nem kisebb névvel csaphat össze, mint a jamaicai Omar McLeoddal, aki a világon az egyetlen olyan ember, aki 110 gáton 13 másodpercen belül egyéni csúccsal rendelkezik” - fogalmazott a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.

Spiriev Attila elmondta: ez lesz az egyik utolsó nagy erőfelmérő a riói olimpia előtt a magyar versenyzők számára, bár Londonban lesz még egy kiemelt verseny a hétvégén és a nemsokára kezdődő magyar bajnokság is nagy erőfelmérőnek számít.

„Márton Anita is indul a viadalon súlylökésben, aki szinte elkényeztet minket, hiszen pazar, amit az elmúlt években produkált: Eb-ezüstérmes, két éve Eb-bronzérmes volt és fedettpályás Európa-bajnokságot is nyert. Itt most egy olyan mezőny lesz, ami gyakorlatilag olimpiai döntőnek mondható. Kővágó Zoltánnak sem lesz egyszerű dolga, aki nagy örömünkre ismét Eb-döntőben szerepel diszkoszvetésben. Remélem, hogy felszabadultan, jól versenyeznek majd, nagy dolog számunkra, hogy ilyen szuper mezőnyben magyar sztárokat üdvözölhet a magyar közönség” - mondta Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×