eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Litkey Farkas is elrajtolt a Kékszalagon

A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas ugyanolyan motivált a ma reggel kezdődött versenyen, mint korábban bármikor.

A 48. Kékszalag verseny Európa legnagyobb tókerülő versenye, amelyen együtt rajtolnak a hagyományos, egytestű hajók és a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók.

A Kékszalag időpontja hagyományosan a nyári napforduló utáni első holdtöltéhez legközelebb eső hétvége. Az első Kékszalag 21 hajót felvonultató mezőnye 1934. július 27-én kora reggel rajtolt Balatonfüredről. Az első győztes az Ugron Gábor vezette Rabonbán 30-as cirkáló lett, és a résztvevők közül csak ketten adták fel a versenyt – olvasható a verseny honlapján.

A Kékszalag rekordidejét 1955-től 57 éven át a Nemere II. tartotta, hiába gyorsultak a vitorlások, épültek modern hajók a rekord sokáig megdönthetetlen volt.

A mostani esélyesek között van Józsa Márton hajója, a rekorder Fifty-Fifty, amely 2012-ben gyenge szélben döntötte meg a Nemere II. csúcsát. A legnagyobb ellenfele az Artemis nevű hajóval a 11-szeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas lehet, aki a Genfi-tó sikertípusával indul.

Litkey Farkas az InfoRádió Aréna című műsorában korábban arról beszélt, hogy minden versenyre nagyon készül és ugyanolyan motivált, mint korábban bármikor.

"Versenylovak vagyunk. Amikor felemelik a kapukat, akkor futni fogunk, ahogy csak tudunk. Ezzel együtt a verseny és a technikai élvezet a legfontosabb és maga a verseny csodás dolog, fantasztikus érzés" - fogalmazott Litkey Farkas.

A Kékszalag verseny eredményhirdetése Balatonfüreden lesz szombaton este hat órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×