eur:
393.77
usd:
365
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem lesz ott Rióban a 110 gát olimpiai címvédője

Aries Merritt, a 110 méteres gátfutás címvédője nem versenyezhet az augusztus 5-én kezdődő Rio de Janeiró-i olimpián, mert csak a negyedik helyen végzett az amerikai atléták válogatóversenyén, Eugene-ben.

"Azt hittem, a második vagy a harmadik helyen értem be. Amikor megláttam, hogy negyedik lettem, meg voltam döbbenve" - mondta a 30 éves világcsúcstartó. Az illetékesek többször ellenőrizték a célfotót, de az eredmény nem változott. Aries Merritt - aki szeptemberben veseátültetésen esett át - a harmadiktól egy századdal lemaradva végzett a negyedik helyen, és azért nem tudott bekerülni a csapatba, mert minden számban csak a válogatóverseny dobogósait nevezik az olimpiai keretbe.

Merritt felkészülését öt héttel ezelőtt ágyéksérülés akadályozta. "Ez még csak a negyedik versenyem volt ebben az évben. Már az is csoda, hogy egyáltalán itt tartok. Kár, hogy nem mehetek az olimpiára, mert tudom, hogy hat hét múlva sokkal jobb formában leszek" - tette hozzá. Merritt előtt Devon Allen (13.03 másodperc), Ronnie Ash (13.21) és Jeff Porter (13.21) ért célba, így ők indulhatnak Rióban.

Bernard Lagat az ötödik olimpiájára készülhet, miután megnyerte az 5000 méteres síkfutást Eugene-ben. A 41 éves atléta Sydneyben és Athénban kenyai, Pekingben és Londonban amerikai színekben versenyzett.

"Fiatal srácokkal edzek, és egyébként sem hiszem, hogy öreg vagyok. Ha úgy gondolnám, akkor úgy is futnék, mint egy öregember" - nyilatkozta Bernard Lagat, aki 13:35.50 perc alatt teljesítette az 5000 métert. Rajta kívül Hassan Mead és Paul Chelimo került be az Egyesült Államok olimpiai csapatába ezen a távon.

A 200 méter világbajnoki ezüstérmese, Justin Gatlin négy századmásodperccel nyert LaShawn Merritt előtt (19.75 és 19.79). "Körülbelül 40-50 méter után észrevettem, hogy LaShawn egyre közeledik. Eszembe jutott Peking, de nem akartam, hogy újra megtörténjen, és szerencsére nyugodt tudtam maradni" - mondta Gatlin, aki a tavalyi, pekingi világbajnokság döntőjében nyerésre állt a jamaicai Usain Bolttal szemben, de a világcsúcstartó végül megelőzte.

Merritt korábban a 400, Gatlin pedig a 100 métert nyerte meg Eugene-ben, 200-on rajtuk kívül Ameer Webb is bekerült az olimpiai csapatba. A versenyt követően LaShawn Merritt úgy fogalmazott: még nem biztos benne, hogy Rióban duplázni szeretne, vagyis 200 és 400 méteren is elindulna, ahogyan a nőknél Allyson Felix tervezi.

A hármasugróknál a londoni olimpián ezüstérmes Will Claye (17,65 méter) megelőzte az ötkarikás címvédő Christian Taylort (17,39), a harmadik helyen Chris Benard végzett (17,21).

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×