eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Dénes Tamás: Cristiano Ronaldo egy lépésre van a trófeától

Az InfoRádió labdarúgó szakírója szerint a portugál válogatott tegnapi teljesítményével megérdemelten jutott be az Európa-bajnokság döntőjébe.

Portugália döntős. Megérdemelten?

Ami a tegnapi mérkőzést illeti, feltétlenül. Jobban játszott a portugál válogatott, mint a walesi, különösen öt percen keresztül a második félidő elején, és ez elég volt. Chris Coleman, a walesiek edzője is azt mondta, hogy az első félidőben nem találta a csapat a helyét, aztán öt percre kihagyott a koncentráció, ez pedig végzetes egy olyan kaliberű csapat ellen, mint a portugál.

Közismert, hogy ez volt a portugálok első olyan mérkőzése a tornán, amit a rendes játékidőben megnyertek és ez elégséges volt ahhoz, hogy a döntőbe jussanak. Cristiano Ronaldo újabb csúcsot állított be, a kilencedik góljánál tart az Eb-k történetében, Michel Platinihoz hasonlóan az örök ranglista élén áll. Azt mondta, hogy életének ez a nagy vágya, hogy Portugália egy nagy trófeát nyerjen, most már csak egy lépésre van ettől, de azért ez az egy lépés nem lesz kis lépés.

Nehéz meccsre számítasz?

A ma esti francia-német találkozón is feltétlenül – a döntőben meg különösen, teljesen mindegy, hogy a portugálok kivel játszanak. A ma esti mérkőzésen szerintem mindkét csapat mellett szólnak érvek. A franciák jobban játszottak megítélésem szerint az előző mérkőzéseken, mint a németek, de ez önmagában nem sokat jelent. Talán annyit lehet mondani, hogy a franciáknak kevesebb a problémája a mérkőzés előtt, mint a németeknek, hiszen a német válogatottból eltiltás miatt Mats Hummels, sérülés miatt pedig Sami Khedira és Mario Gomez hiányzik majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×