eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Alakul a Debrecen kerete

Komlósi Péter lesz a Debrecen férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője a következő szezontól. A szakvezető korábban játékosként is szerepelt a klubnál.

A kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamást Komlósi Péter váltja a Debrecen férfi vízilabdacsapatának kispadján. A klub vezetősége pár héttel ezelőtt kereste meg egykori játékosát.

 "Először érdeklődtek, tudom-e úgy szervezni az életemet, egyáltalán érdekelne egy ilyen szakmai kihívás Debrecenben. Természetesen nyitott voltam. Eltelt néhány hét, mire kiderült, rám esett a választás."

Komlósi Péter játékosként védő volt, edzőként is a defenzív játékot tartja a legoptimálisabbnak.

"Ennek a játéknak az alapja a védekezés. Ha stabilak, szervezettek tudunk lenni hátul, az önbizalmat ad a csapatnak és megtöri az ellenfelet. A jól megszervezett védekezés az alapja a sikeres csapatsportnak, így a vízilabdának is."

Az új szakvezető kilenchetes felkészülési programot állított össze a tanítványai számára.

"Augusztus 1-én kezdünk Debrecenben, lehet, hogy lesz benne egyhetes edzőtábor, még nem tudjuk, hogy belföldön vagy külföldön, attól függ, milyen ellenfelet tudunk találni. Még nincs versenykiírás, az olimpia évében vagyunk, október elején kezdődhetnek a tétmeccsek, a Magyar Kupáé is. Addig kell a csapatot fizikailag és taktikailag is olyan szintre hozni, hogy frissen és jó erőben tudja kezdeni a bajnokságot."

Komlósi Péter a következő szezonban a legjobb nyolcban végezne csapatával, de tudja, nem lesz könnyű dolguk.

"Mindenképpen szeretnék kicsit előrébb lépni, bár ez nehéz, mert nagyon jók most a csapatok a magyar bajnokságban, erősíteni tudtak a riválisok is idén. Szeretnénk a nyolcba jutni, ezzel mindenki elégedett lenne."

 Az új játékosokról azt mondta: a keret készen áll, hamarosan hivatalosan is bemutatják az új pólósokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×