eur:
393.93
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Új olimpiai válogatót írnak ki a Kajak-kenu Eb-n

Új válogatót írnak ki a férfi 1000 méteres kajaknégyesek számára, hogy eldőljön, ebben a számban mely egység képviselheti majd a magyar színeket a riói olimpián.

Erről Storcz Botond, a kajak-kenu válogatott vezetőedzője beszélt azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyet a válogatott tiszteletére tartottak a vasárnap zárult moszkvai Európa-bajnokság után.

A szakember úgy fogalmazott: a kontinensviadalt előzetesen tesztversenynek tervezték, s az ötkarikás játékokra készülő egységeknek egy jó edzés is volt, ráadásul Magyarország 5 arany-, 5 ezüst- és 4 bronzérmet szerezve az éremtáblázat élén végzett.

"Azt hiszem, ezek az eredmények azt mutatják, hogy a csapat jó helyen áll az olimpiai felkészülés menetében." - mondta Storcz Botond.

Hozzátette: az eredményességben meghatározó volt a női kajak szakág sikeressége, Kozák Danuta például egymaga három aranyérmet szerzett. Mint mondta: az összeállított 500 méteres női kajaknégyes jól vizsgázott, így a Szabó Gabriella, Kozák, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina alkotta hajó készülhet a riói játékokra. Szabó, Kozák és Fazekas-Zur a londoni aranynégyesnek is tagja volt.

Ami a hazai válogatón győztes 1000 méteres férfi kajaknégyest illeti, a vizsga nem sikerült túl jól, hiszen a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású magyar egység csak a hetedik helyen zárt az orosz fővárosban, pedig a riói indulásnak feltétele volt a jó szereplés. Storcz Botond ezért úgy döntött, hogy ebben a számban új olimpiai válogatót ír ki, ahogy az MTI érdekelődésére elmondta, ennek időpontját legkésőbb csütörtökig kijelölik.

A vezetőedző még kiemelte a fiatalok Eb-szereplését, utalva ezzel elsősorban a kajakos Kopasz Bálintra, Nádas Bencére és az aranyérmet szerzett 500 méteres kajakos kvartettre, szerinte mostani teljesítményük előrevetíti, hogy a jövőben lehet rájuk építeni.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára arról beszélt, hogy bár többen nem voltak csúcsformában az Eb-n, "mindenki odatette magát", s a küldöttség profi csapat benyomását keltette. Megköszönte a szurkolók biztatását, mert mint mondta, a közösségi médián keresztül érezték, hogy a labdarúgó Eb árnyékában azért nekik is nagyon sokan drukkoltak.

A moszkvai, integrált Európa-bajnokságon paraversenyeket is rendeztek, a magyar sportolók itt két arany- és egy bronzérmet szereztek. Weisz Róbert szakágvezető úgy fogalmazott: számukra főpróba volt ez a viadal, amely jól sikerült, s bizakodva tekintenek a szeptemberi paralimpia elé.

A riói magyar csapatot - kivéve az 1000 méteres férfi kajaknégyest - várhatóan a jövő héten hirdeti ki a szövetség. Az országnak 17 kvótája - 8 férfi kajakos, 5 női kajakos és 4 férfi kenus - van az augusztusi ötkarikás játékokra.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×