eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kozák Danuta már csak az olimpiára fókuszál

Három olimpiai számban is aranyérmet nyert Kozák Danuta a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon. Az InfoRádiónak elmondta: örül a sikernek, de nem ünnepelte meg, mert az augusztusi olimpiára fókuszál.

Örömmel tölt el, és büszke vagyok magamra. De ezt el kell felejteni, és újra bele kell szokni abba a kemény munkába, ami eddig jellemezte az évemet. Utána pedig Rióban tiszta lappal kell odaállni a rajthoz.

Mennyi idő volt az ünneplésre? Nem az első triplázása Eb-n, hiszen két éve ugyanígy három számban sikerült győznie.

Most kicsit feszültebb voltam. Nem is ünnepeltem, sőt, akkor sem ünnepeltem, amikor Brandenburgban sikerült három számban nyernem Eb-t. Igazából nem ez az év főversenye. Azzal ünnepeltem, hogy a foci Eb-t néztem, és szurkoltam a magyaroknak. Ma még egy kicsit pihenünk, utána pedig belecsapunk a kemény munkába.

500 egyesben különleges körülmények között tudott győzni: a rajt technikailag nem volt rendben, nem hangzottak el a kötelező szavak a „ready” és a „set”, ezért jó nagy hátrányba került. Mekkora önbizalmat ad, hogy így sikerült majdnem háromnegyed hajóval győznie?

Ad egy kicsi önbizalmat, de igazából nem szabad elszállni, mert az olimpián a világ versenyzik egymással, itt pedig csak európai versenyzők voltak. A két legnagyobb ellenfelem itt nem állt rajthoz, úgyhogy számítok rá, hogy Lisa Carrington és Inna Oszipenko sokkal erősebb, és náluk ilyen hibát nem véthetek.

Akarja a triplázást?

Szeretném, igen.

A csapathajókkal mennyire volt elégedett?

Elégedett voltam, szerintem jó volt a páros – bár ott csak 50 perc volt az egyes és a páros között – illetve a négyes is nagyon jó volt, szerintem ez egy jó alap.

Stabil volt? Milánóban a stabilitással voltak problémák.

Igen, stabil volt. Az első háromszáz méter úgy telt el, hogy meglepődtünk, hogy már itt járunk. Nekem nagyon tetszett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×