eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild

Kozák Danuta már csak az olimpiára fókuszál

Három olimpiai számban is aranyérmet nyert Kozák Danuta a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon. Az InfoRádiónak elmondta: örül a sikernek, de nem ünnepelte meg, mert az augusztusi olimpiára fókuszál.

Örömmel tölt el, és büszke vagyok magamra. De ezt el kell felejteni, és újra bele kell szokni abba a kemény munkába, ami eddig jellemezte az évemet. Utána pedig Rióban tiszta lappal kell odaállni a rajthoz.

Mennyi idő volt az ünneplésre? Nem az első triplázása Eb-n, hiszen két éve ugyanígy három számban sikerült győznie.

Most kicsit feszültebb voltam. Nem is ünnepeltem, sőt, akkor sem ünnepeltem, amikor Brandenburgban sikerült három számban nyernem Eb-t. Igazából nem ez az év főversenye. Azzal ünnepeltem, hogy a foci Eb-t néztem, és szurkoltam a magyaroknak. Ma még egy kicsit pihenünk, utána pedig belecsapunk a kemény munkába.

500 egyesben különleges körülmények között tudott győzni: a rajt technikailag nem volt rendben, nem hangzottak el a kötelező szavak a „ready” és a „set”, ezért jó nagy hátrányba került. Mekkora önbizalmat ad, hogy így sikerült majdnem háromnegyed hajóval győznie?

Ad egy kicsi önbizalmat, de igazából nem szabad elszállni, mert az olimpián a világ versenyzik egymással, itt pedig csak európai versenyzők voltak. A két legnagyobb ellenfelem itt nem állt rajthoz, úgyhogy számítok rá, hogy Lisa Carrington és Inna Oszipenko sokkal erősebb, és náluk ilyen hibát nem véthetek.

Akarja a triplázást?

Szeretném, igen.

A csapathajókkal mennyire volt elégedett?

Elégedett voltam, szerintem jó volt a páros – bár ott csak 50 perc volt az egyes és a páros között – illetve a négyes is nagyon jó volt, szerintem ez egy jó alap.

Stabil volt? Milánóban a stabilitással voltak problémák.

Igen, stabil volt. Az első háromszáz méter úgy telt el, hogy meglepődtünk, hogy már itt járunk. Nekem nagyon tetszett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Rezsicsökkentés: rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Rezsicsökkentés: rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Az Origónak adott interjúban Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője elmondta, hogy a kormány, a Fidesz és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezheti a PB-gázpalackok piacán kialakult „helyzetet”. A PB-gázpalack hiány elsősorban a szegényebb háztartásokat érinti, ahol ugyanis nincs bekötve a vezetékes gáz, ott legalábbis nyáron főzésre jellemzően palackos gázt használnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×