eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kajak-kenu Eb - Storcz: a végére mindenki hozta magát

Elégedetten értékelt a pénteki nyitónap után Storcz Botond, a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott vezetőedzője.

"Voltak azért nehéz számok, elsősorban a duplázások miatt. Például Kozák Danuta esetében is látszott, hogy párosban, nagyjából egy órával az egyes után már nehezebben ment. A végére azért mindenki hozta magát és ott vagyunk a döntőkben" - értékelt Storcz Botond, aki az MTI érdeklődésére külön kitért a férfi K-4 1000 méteres egységre is, amelynek jó Eb-szereplésre van szüksége ahhoz, hogy végérvényesen kiharcolja a riói indulást.

"Az a lényeg, hogy csinálják végig ezt a versenyt. Nekik talán gyakorlás szempontjából most jó is, hogy nem minden tökéletes. Nagyon friss egységről van, hiányzik nekik a versenyzés és a tapasztalat. A döntőben majd megmutathatják" - mondta a szakember a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összeállítású egységről, mely az előfutamában negyedik lett, majd a középfutamból futammásodikként jutott fináléba.

Storcz Botond külön kiemelte Kozák Danuta és a mindössze 19 éves junior világbajnok, Kopasz Bálint szereplését. Előbbi egyesben és párosban is egyből a döntőbe jutott 500 méteren, utóbbi pedig a középfutamból harcolta ki a finálés szereplést. Hozzátette, kissé meglepődött a Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor, Somorácz Tamás összeállítású K-4 500 méteres hajó remeklésén is.

Storcz Botond abban bízik, hogy összességében tíz érmet tudnak majd elhozni az orosz fővárosból, s szeretné, ha az olimpiai számokban minél jobban szerepelnének a versenyzők.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×