eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem szereztek olimpiai kvótát a magyar íjászok

Egyik magyar versenyző sem szerzett kvótát az íjászok utolsó olimpiai kvalifikációs viadalán, amit a vasárnapig tartó antalyai világkupaverseny keretében rendeztek.

Egyéniben három íjász, Banda Árpád, Hajdos Csaba és Buzás Károly szállt versenybe pénteken a riói indulási jogért.

Banda a nyitókörben két ízben egyenlített Jamshid Sodikov ellen a nemzetközi szövetség honlapja szerint, majd a döntő szettben pontosabban célzott üzbég ellenfelénél, ezzel 6-4-es sikerével lépett tovább a második fordulóba. Itt megnyerte az első szettet Juraj Duchon ellen, a másodikban a szlovák versenyző egyenlített. A harmadik játszmában Banda első vesszője egy pontot érően ért célba - a magyar szövetség tájékoztatása szerint technikai hiba miatt -, így ezt a szettet Duchon nyerte, aki végül a negyedik hármas sorozatnál is jobban célzott, s 6-2-re győzve ő jutott a 32 közé.

Gajdos Csaba az első fordulóban szetthátrányból fordítva 6-2-re legyőzte az osztrák Andreas Gstöttnert, ám a második körben 6-0-ra kikapott a lengyel Pawel Marzectől.

Buzás Károly a nyitókörben fejezte be a szereplését, miután hiába egyenlített kétszer is Pit Klein ellen, a döntő szettben a luxemburgi versenyző lőtt jobban, így 6-4-re nyert.

Az antalyai viadalon eredetileg három kvótát osztottak volna nemenként az egyéni viadalon, ám a csütörtöki csapatkvalifikáció eredményei miatt - amelybe nem kerültek be a magyarok - a férfiaknál öt versenyző szerezhetett riói indulási jogot.

Legutóbb az 1996-os atlantai játékokon vett részt magyar íjász.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×