eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Dombváriék legyőzték Kammereréket

Az első döntőt - a férfi kajak négyesek 1000 méteres számának fináléját - már csütörtökön megrendezték a magyar kajakozók és kenusok vasárnapig tartó olimpiai és Európa-bajnoki válogatóversenyén Szegeden.

A győzelmet a Kugler Attila, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Hufnágel Tibor összetételű kvartett szerezte meg, miután 1,3 másodperccel megelőzte a tavaly augusztusi milánói világbajnokságon ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású négyest.

Nem mi voltunk esélyesek, rettentő kemény csata volt, ez a válogató többi részére is kihathat. Álmaimban sem gondoltam, hogy három számban győzhetek - mondta a magyar szövetség honlapján megjelent interjúban Dombvári Bence, aki azt is elárulta, hogy mindössze három közös edzés után versenyeztek a Maty-éren.

Semmi hibát nem követtünk el, nincs kifogás. Sokáig fej fej mellett mentünk, a végét ők bírták jobban - fogalmazott Kammerer Zoltán, aki egyesben és párosban javítana, ahogy még bízik a riói részvételben.

Storcz Botond vezetőedző is értékelte a döntőt, és beszélt a folytatásról.

„Meglepetés, hogy kikapott a londoni ezüstérmes négyes, főleg azért, mert a győztes egység eddig alig edzett együtt, vagyis valószínűleg még tudnak javulni. Az Európa-bajnokságon felmérjük majd, hogy mely számokban lehetünk eredményesek az olimpián. Extrém esetben az egyes és a páros is feláldozható azért, hogy jól szerepeljünk négyesben, ugyanakkor a duplázás vagy a triplázás sem lehetetlen Rióban” - jelentette ki a szakvezető.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×