eur:
396.47
usd:
369.15
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael

Le lehet győzni Kammereréket?

Csütörtökön a férfi négyesek versenyével megkezdődik a 2. olimpiai válogató Szegeden. Férfi K-4 1000 méteren mindössze egyetlen ütközet van az olimpiai indulásért, igaz, a válogatási elvek szerint a moszkvai Európa-bajnokság eredménye alapján a szakmai igazgató dönthet úgyis, hogy új válogatót ír ki - számol be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) honlapja, a kajakkenusport.hu.

Ami az elmúlt években nem jött össze, sikerülhet-e az olimpia esztendejében? Lesz-e olyan négyes Magyarországon, amely megszorítja az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes, Európa Játékok-győztes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel kvartettet?

Az elmúlt olimpiai ciklusban ez senkinek sem sikerült, és Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai rendre a dobogón végeztek a világversenyeken. Tavaly a bakui Európa Játékokon győzött az egység, majd a milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon ezüstérmes lett. Idehaza pedig az edzők fejében elkezdtek formálódni az „ellennégyesek”, amelyen csütörtökön délután szintén felsorakoznak majd a Maty-éren.

„Kipróbált, sokat megélt hajó a mienk. A munka bennünk van és ez a lényeg – mondta az egységről Pauman Dániel, aki szereti, hogy – a nőkkel ellentétben, ahol az egyes és páros eredmények alapján állítják össze a négyest – külön rangja van ennek a válogatónak. – Két hete, a racicei Világkupán már kipróbáltuk magunkat, hasznos volt a válogató előtt egy éles versenyt abszolválni. De tudjuk jól, hogy ez a hazai verseny teljesen más atmoszférájú, teljesen más hangulatú lesz, mint az a regatta. Négy év alatt már elég sok egység jött ellenünk, próbáljuk most is megvédeni a helyünket és jól szerepelni a válogatón.”

Fábiánné Rozsnyói Katalin négyesének két kiemelkedő ellenfele lesz. Hüvös Viktor versenyzői, vagyis Dombi Rudolf, Nádas Bence, Bán Kristóf és Boros Gergely a duisburgi Világkupán „tesztelték le” magukat. Noha akkor nem sikerült bejutniuk az A döntőbe, ez nem törte meg a lendületüket, hiszen edzésből, munkából érkeztek arra a viadalra.

„Hogy mi lesz csütörtökön? Megjósolhatatlan. A mi négyesünk teljesen új és igazán élesben még nem versenyeztünk, hiszen Duisburgban csak felmértük, hogy abban az időszakban hol tartunk. A lényeg most jön, s meglátjuk, mit tudunk” – magyarázta az olimpiai bajnok Dombi Rudolf.

Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző négyesének két kiemelkedő ellenfele lesz. Hüvös Viktor versenyzői, vagyis Dombi Rudolf, Nádas Bence, Bán Kristóf és Boros Gergely a duisburgi Világkupán „tesztelték le” magukat. Noha akkor nem sikerült bejutniuk az A döntőbe, ez nem törte meg a lendületüket, hiszen edzésből, munkából érkeztek arra a viadalra.

„Hogy mi lesz csütörtökön? Megjósolhatatlan. A mi négyesünk teljesen új és igazán élesben még nem versenyeztünk, hiszen Duisburgban csak felmértük, hogy abban az időszakban hol tartunk. A lényeg most jön, s meglátjuk mit tudunk” – magyarázta az olimpiai bajnok Dombi Rudolf.

Kiss István két négyest nevezett, meglehetősen erősnek tűnik a Hufnágel Tibor, Dombvári Bence, Ceiner Benjámin, Kugler Attila összetételű csapathajó.

„Noha az elmúlt időszakban Hufival és Bencével főként egyesre és párosra készültünk, hiszen ezekben a számokban már van egy-egy győzelmünk a válogatón, azért a négyessel igyekeztünk foglalkozni. És nem csak az én kezem van benne, szakosztály igazgatónk, a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábor rengetget dolgozott a csapathajókkal, valamint Kugler Attila trénere, Czeglédi Gábor is segített – mondta a sportszövetség portáljának Kiss István, aki örül, hogy ebben az összeállításban tudnak indulni. – Jónak tartom az egységünket és látok a srácokban fantáziát. Még akkor is, ha kilencven százalékban Kammerer Zoliék számítanak a fő esélyesnek. De bízom benne, hogy szoros versenyt tudunk vívni velük.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×