eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így nyilatkozott Özil a német-magyar meccsről

Minden szempontból fontosnak nevezte a magyar labdarúgó-válogatott ellen szombaton sorra kerülő Európa-bajnoki felkészülési mérkőzést Mesut Özil, a világbajnok német csapat középpályása.

"Egy pozitív eredmény természetesen önbizalmat adna nekünk" - jelentette ki a Nationalelf asconai edzőtáborának végén az Arsenal légiósa. "Örülök, hogy újra a gelsenkircheni stadionban léphetek pályára, a csapat célja pedig a győzelem" - mondta Özil, aki ebben a városban született, korábban pedig játszott a Schalke 04-ben, amelynek arénájában 18 órától csapnak össze a felek.

A magyar és a német válogatottnak egyformán ez lesz az utolsó felkészülési meccse a jövő pénteken kezdődő franciaországi kontinensviadal előtt.

Lukas Podolski a magyarok elleni találkozó napján tölti be 31. életévét, míg Mario Götze pénteken ünnepli a 24. születésnapját.

Joachim Löw szövetségi kapitány a szombati meccs után két nap pihenőt ad a játékosoknak.

A németek az Eb-n a C csoportban a lengyelekkel, az északírekkel és az ukránokkal találkoznak, míg a magyarok az F csoportban Ausztria, Portugália és Izland válogatottjával játszanak majd.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×