eur:
393.77
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Mától vízilabda BL hatos döntő a Margitszigeten

Öt nemzeti - az olasz, a horvát, a görög, a spanyol és a magyar - bajnokcsapat, továbbá a magyar ob I ezüstérmese részvételével kerül sor csütörtöktől szombatig a Margitszigeten a férfi vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntőjére.

A budapesti Final Six egyetlen "kakukktojása" a rendező Eger, amely a hazai bajnoki rájátszás elmúlt hétvégén véget ért döntős sorozatában az ötödik mérkőzést elveszítve, 3-2-es összesítéssel maradt alul, s végzett másodikként a Szolnok mögött. A címét megvédő Zagyva-parti gárda ezzel együtt az Egerrel is mint a BL-finálé végső megnyerésére szintén képes vetélytárssal számolhat a Hajós uszodában, már csak azért is, mert a hevesi együttes vette el a Szolnok csaknem kétéves hazai bajnoki veretlenségét, egyik győzelmét éppenséggel a rivális medencéjében aratva.

A Szolnok az egyik fő jelölt a Bajnokok Ligája befejező szakaszának megnyerésére, amihez első lépésben a négy közé jutásért kiírt csütörtöki meccsén kell diadalmaskodnia a friss spanyol bajnok Barceloneta ellen. A másik ágon az Egerre a horvát bajnok Jug Dubrovnik vár, míg a BL két főcsoportjának győztese, a Bajnokok Ligájában címvédő olasz Pro Recco és a görög bajnok Olympiakosz a nyitónapon pihenhet, s csak a pénteki elődöntőkben száll először vízbe. Ha nyernek a magyar csapatok, a Szolnok a döntőbe jutásért az athéniekkel, az Eger pedig a Reccóval csap össze. Az Olympiakosz - a mezőnyből egyedüliként - veretlenül vívta meg a főtáblás sorozatot saját hatosában, míg a másik csoportban a Szolnoknak sikerült az a bravúr, hogy az olaszok külföldi világsztárok által is erősített szupergárdáját idehaza legyűrte. Ugyanez adott esetben a Margitszigeten is sikerülhet, bár a hatos döntő első számú esélyese mégiscsak a Recco.

Az Európa legjobb együtteseit mozgósító széria 1963-ban indult, s egészen 1996-ig Bajnokcsapatok Európa Kupájának nevezték. Utána lett belőle Bajnokok Ligája, s bár a 2004 és 2011 közötti időszakra átkeresztelték Euroligára, öt esztendeje megint BL-nek hívják a sportág első számú sorozatát. Az első győztes a belgrádi Partizan volt, a folytatásban a magyar csapatok közül az OSC és a Vasas tudott két-két alkalommal is nyerni: az előbbi 1973-ban és 1979-ben, míg utóbbi a 79/80-as és a 84/85-ös idény végén ünnepelhetett. Egyszer-egyszer bizonyult a kontinens legjobbjának az Újpest (1994) és a Honvéd (2004), a Szolnok vagy az Eger ötödikként csatlakozhatna a BL magyar győzteseinek elittársaságához. A fő sikerhalmozó a Recco, amely eddig nyolcszor végzett az élen, a mostani finálé résztvevői közül a Jug három, a Barceloneta egy elsőséget vallhat a magáénak.

A margitszigeti Final Six programja:

csütörtök:

a négy közé jutásért:

ZF-Eger - Jug Dubrovnik (horvát) 19.00

Szolnoki Dózsa-Közgép - Barceloneta (spanyol) 20.30

péntek:

mérkőzés az 5. helyért 17.30

elődöntő:

Szolnok/Barceloneta - Olympiakosz Pireusz (görög) 19.00

Eger/Jug-Pro Recco (olasz) 20.30

szombat:

mérkőzés a 3. helyért 19.30

döntő 21.00

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×