eur:
393.45
usd:
368.15
bux:
66230.37
2024. április 24. szerda György

Olimpiai sportág lehet a gördeszkázás

A gördeszkázás, a hullámlovaglás, a sportmászás, a karate és a baseball/softball programba vételét javasolja a 2020-as tokiói nyári játékokra a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó testülete.

A vb szerdán Lausanne-ban egyhangúlag foglalt állást az öt sportág mellett, melynek felvételét a NOB teljes ülésének kell jóváhagynia augusztusban, közvetlenül a riói olimpia előtt.

A NOB Agenda 2020 elnevezésű programja lehetőséget ad arra a mindenkori rendezőnek, hogy bizonyos feltételrendszer mellett maga döntsön sportágak egyszeri programba iktatásáról. Tokió esetében héttagú testület határozott arról, mely sportágakat javasolja a meglévők mellé. A testületbe a Japán Olimpiai Bizottság, a helyi szervezőbizottság, valamint Tokió önkormányzata delegált tagokat, és helyet kaptak benne befolyásos üzletemberek és sportolók is. Az általuk összeállított csomagról szavazott most a NOB végrehajtó bizottsága.

"Megfelelő az egyensúly a Japánban népszerű, illetve az inkább a fiatalokat vonzó sportágak között" - indokolta támogatást John Coates NOB-alelnök.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×