eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Maradt még energia a magyar válogatottban

Toronymagasan Földházi Dávid volt a leggyorsabb 200 háton a londoni Európa-bajnokság előfutamainak összesítése alapján. Cseh László 100 pillangón zárt elsőként ebben a szakaszban, míg Kapás Boglárka 1500 gyorson már a döntőben folytathatja mostani legjobb ideje után.

Az elmúlt négy nap sikersorozata után is maradt még energia a magyar úszóválogatottban, bár a pénteki döntőktől nem várható 1-2 éremnél több, és ehhez is kiemelkedő egyéni szereplés kellene majd Szilágyi Liliánától 100 pillangón vagy esetleg Gyurta Gergelytől 800 gyorson.

A délelőtti selejtezőkből kitűnt Földházi Dávid, aki 200 háton 7 tizedmásodpercet vert a második helyezettre. Bejutott még az elődöntőbe Balog Gábor a negyedik idővel, így Telegdy Ádámnak a nyolcadik, Zámbó Balázsnak pedig a 10. idő már nem volt elég a 16 közé kerüléshez, hiszen egy nemzetből csak két versenyző szerepelhet az előfutamok után.

100 pillangón Cseh László volt a leggyorsabb, mellette a kilencedik idővel Pulai Bence készülhet az elődöntőre. Kenderesi Tamás a 23., Biczó Bence az 50. helyen fejezte be szereplését.

200 gyorson Késely Ajna bizonyította, hogy 14 évesen is egyre jobban megállja a helyét a nemzetközi mezőnyben: 10. lett, így a fináléba kerülésért úszhat.

1500 gyorson Kapás Boglárka a legjobb idővel, Juhász Adél hatodikként, míg a 4-szer 100-as vegyes gyorsváltóban a Kozma Dominik, Takács Krisztián, Sebestyén Dalma, Jakabos Zsuzsanna kvartett szintén a hatodik eredménnyel került a döntőbe.

Az ötvenes számokban háton György Réka a 39., mellen Financsek Gábor a 21., Horváth Dávid a 35. helyen zárt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×