INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Hosszú Katinka: nem az érmek száma fontos

Infostart / InfoRádió
Négy arany- és egy ezüstéremmel zárta Hosszú Katinka a londoni úszó Európa-bajnokságot.

„Igazából nem is az érmek száma és a helyezés, hanem az elért idő a fontos, mert ez egy állomás. Ha belegondolok, hogy a 2014-es Európa-bajnokság időinél sikerült jobbakat úsznom, az sok önbizalmat és motivációt ad, hogy a következő két hónapban tovább tudjak fejlődni” - hangsúlyozta Hosszú Katinka.

A Vasas ötszörös világbajnok úszója arról, hogy nem volt sok ideje az eredményhirdetések és a versenyek között, azt mondta: „a Világkupán nagyon sokat tanulok. Ott egy délután öt-hat számot is leúszom. Sokszor van, hogy az eredményhirdetésről rohanok a következő számra, így be tudom gyakorolni, hogy csak a következő versenyre koncentráljak. Ha nem lenne meg ez a rutinom, akkor nem tudtam volna így befejezni a váltót csütörtökön. Úgy álltam oda, hogy tudtam, hogy ez még csak a harmadik szám, kétszáz gyors, meg tudom csinálni.”

Hosszú Katinka hozzáfűzte, örül, hogy váltó többi tagja biztos volt a győzelmében.

„Bogi (Kapás Boglárka) mondta, hogy mosolyogva szállt ki a vízből. Kemény volt azért a mezőny, olyan emberekkel úsztam az utolsó kétszázon, hogy én azért annyira nem voltam biztos a győzelemben. Ezért nagyon erősen kezdtem, hogy próbáljak minél jobban elszakadni a mezőnytől. Nagyon örültem, amikor beértem, mert a végén már nem érzékeltem, ki hol van, ki van mellettem.”

Mint mondta: kellemes meglepetés volt, hogy nem volt ott senki és sikerült elsőként beérnie.

„Nagyon örülök az időknek, biztatóak. 200 vegyesen az idei legjobbamat úsztam, a 100 hát meg is lepett, mert most, hogy úgy érzem, nincs sebességem, ez nagyon jó” - mondta Hosszú Katinka.


A címlapról ajánljuk