eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Rió: itt az összes rizikó!

A Zika-vírus, a vizek állapota, a jegyeladások, a közlekedési változások is terítékre kerültek a nemzetközi sportszövetségek kommunikációs szakemberei és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselőinek tárgyalásán.

24 nemzetközi szövetség kommunikációs vezetője részvételével indult meg az ülés a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal - számolt be az InfoRádióban Rozgonyi Lilla, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség kommunikációs és marketing igazgatója.

„A legfontosabb ránk is nyilvánvalóan következményekkel járó döntések a politikai helyzetben is rejlenek – az anyagi források megvonásokban, illetve az anyagi segítségek csökkenésében – a Zika vírus is egy fontos tényezője a felmerülő kommunikációs kihívásoknak, illetve a víz tisztasága, ami több sportágnak is kihívása lesz” - sorolta.

A nemzetközi sportszövetségek a londoninál jóval kevesebb kommunikációs munkatárssal dolgoztak. 

„A büdzsémegvonásoknak nagyon sok következménye lehet, hiszen például a sajtóközpontokban a londoni olimpián dolgozó 550 sajtószakember helyett most egy 70 fős stábról beszélhetünk” - részletezte.

Elmondta, hogy nagyon erős emberi összefogás érzékelhető a társadalomban. A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint a riói illetve a brazil társadalom 60 százaléka támogatja a játékokat.

„A jegyek értékesítése jelenleg 62 százalékot mutat. A brazilok alapvetően későn vesznek jegyeket, illetve a riói tesztversenyekből sem ment le mind” - folytatta Rozgonyi Lilla.

„A mostani költségvetés 7,4 milliárdot tesz ki, ez viszonylag kiegyensúlyozottnak mondható, hiszen a bevétel és a kiadás oldalon is majdnem ugyanazok az értékek szerepelnek. 40 százalékát szponzorációkból szerzik a költségvetésüknek, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 25 százalékát adja, a jegyeladásokból 16 százalék bevételük származik” - részletezte Rozgonyi Lilla.

„Jelenleg az úgynevezett Barra zóna, amely az olimpiai park és a játékok szíve, 98 százalékos állapotban mondható késznek, az olimpiai falu, ahol a sportolók lesznek, teljes mértékben elkészült. A legnagyobb kihívás most a versenyhelyszíneken van, ahol még egy egyharmados hiányosság van – ami elég elgondolkodtató, mert nagyon nagy odafigyelést kell, hogy eredményezzen a sportszervezetektől a verseny lebonyolításánál” - mondta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség kommunikációs és marketing igazgatója.

A témával részletesebben is foglalkozunk az InfoRádió Ötkarika című műsorában pénteken este fél nyolc után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×