eur:
395.16
usd:
365.4
bux:
65362.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kovács Katalin lemaradt a döntőről

Kovács Katalin lemaradt a döntőről

Nem került 500 méteren a kajak egyes fináléjába Kovács Katalin a Szegeden zajló első olimpiai válogatóversenyen. A Honvéd háromszoros olimpiai bajnoka előfutamában második lett párostársa, Csipes Tamara mögött, az elődöntőben azonban nem indult el. A két elődöntő közül az egyiket Kárász Anna, a másikat Csipes Tamara nyerte. A finálét délután rendezik a Maty-éren. Az első két helyezett indulhat a duisburgi Világkupa-versenyen. Ebben a számban már a jövő hétvégi németországi versenyen eldőlhet, hogy ki képviselheti Magyarországot Rio de Janeiróban.

Az elmúlt hónapokat jó körülmények között, meleg vizes táborokban töltötték el a legjobb kajakozók és kenusok, akik szerdán reggel nem éppen a riói nyárra emlékeztető időben, hidegben, esőben ragadtak lapátot a sportág idei 1. olimpiai válogatóján - számolt be a sportági szakszövetség honlapja, a kajakkenusport.hu.

A délelőtt folyamán négy számban, férfi K-1 1000 méteren, illetve K-2 200 méteren, C-2 1000 méteren és női K-1 500 méteren alakult ki a finálé mezőnye, s míg a páros számokban a kis létszámok miatt nem volt szükség középfutamokra, addig férfi és női kajakban már az elejétől kezdve elég rendesen oda kellett figyelni az erőbeosztásra.

K-1 1000 méteren hiányzott a mezőnyből Kammerer Zoltán, aki ezúttal csak párosban szerepel, valamint Kökény Roland, akit betegség hátráltatott a múlt hét óta. A BHSE-s viszont Dombvári Bence abszolút kimagaslott a hazai mezőnyből, de nem csak Dombvári, honvédos csapattársai teljesítményén is jól érzékelhető volt, hogy remekül sikerült Kiss István csoportjának felkészülése, hiszen Ceiner Benjámin és Ilyés Róbert is fináléba jutott. A Vasas négy kajakossal lesz jelen délután, Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából Pauman Dániel, Kulifai Tamás és Tóth Dávid, valamint a szolnokiakkal készülő Kugler Attila is felsorakozik majd a döntő rajtjánál.

Női K-1 500 méteren Douchev-Janics Natasa nem nevezett, ő az ötszáz párosra és a kétszáz egyesre koncentrál, míg Kovács Katalin előfutamában második lett Csipes Tamara mögött, a középfutam rajtjánál azonban már nem jelent meg. A két középfutam eredményei alapján Csipes Tamara toronymagasan a legjobb időt kajakozta, de természetesen ott lesz a fináléban a másik futamgyőztes Kárász Anna, valamint Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is.

Férfi C-2 1000 méter első előfutamát könnyedén, lazán nyerte meg az elmúlt három világbajnokságon dobogón záró Vasbányai Henrik, Mike Róbert kettős, míg a másik futamban Vass András és Bodonyi András volt a leggyorsabb. Férfi K-2 200 méteren a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duója, valamint a győriek párosa, Horváth Bence és Szomolányi Máté lehet esélyes a győzelemre.

A 17 órakor kezdődő döntőket remélhetőleg már kellemesebb időben tudják lebonyolítani a szervezők, bár egy profi versenyző számára nem jelenthet akadályt az eső sem.

„Nekem kifejezetten nehéz a hideg időben kajakozni, de miután elmúlt napokban ilyen volt az időjárás, így fel voltam rá készülve, hogy ebből a szempontból nem lesz egyszerű ez a válogató” – idézi Tótka Sándort a kajakkenusport.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×