eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kovács Ágnes nagy erővel készül az olimpiára

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó is előadást tartott kommunikáció és sport témakörben a Koppenhágában rendezett 13. Európai Sportszociológia Társaság konferenciáján a Koppenhágai Egyetemen.

"Nagyon örülök, hogy a sportban minden olyan eredményt elértem, amit célul tűztem ki magam elé. Azonban az élsport mellett számomra mindig kiemelten fontos volt a tanulás is, ezért is tölt el nagyon jó érzéssel, hogy életem első külföldi sporttudományi konferenciáján egy olyan városban tarthattam előadást, ahol annak idején úszóként már értem el sikereket" - mondta az MTI-nek Kovács Ágnes, aki húsz év után tért vissza Koppenhágába, ahol 1996-ban az ifjúsági Európa-bajnokságon két aranyérmet nyert.

"Akkor, 15 évesen a sportban számítottam újoncnak, és most, húsz év elteltével hasonló érzéseim voltak az előadásom megtartása közben, ami a visszajelzések alapján úgy ítélem meg, jól sikerült" - tette hozzá.

A világ- és Európa-bajnok úszó a sydneyi olimpia után az amerikai Arizona Állami Egyetemén szerezte meg első diplomáját, majd a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte el a mesterképzést. Jelenleg a Testnevelési Egyetem előadója és harmadéves PhD hallgatója. A doktori disszertációjában az élsportolók és a média munkatársainak kapcsolatát vizsgálja.

"Választásomat a téma iránti érdeklődésem, élsportolói múltam, ezen a területen folytatott tanulmányaim és szakmai tapasztalataim indokolják. Az idei év kiemelten fontos az értekezésem szempontjából. Elmondhatom, hogy idén én is nagy erővel készülök az olimpiára, de ezúttal nem sportolóként, hanem kutatóként, hiszen a doktori disszertációmhoz szükséges adatgyűjtés a 2016-os riói olimpia idejére fókuszál" - mondta Kovács Ágnes.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×