eur:
394.37
usd:
371.67
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Ők a Csík Ferenc-díjasok

Mészöly Kálmán, Sákovicsné Dömölky Lídia, Szondy István és Becsey János vehetett át Csík Ferenc-díjat a Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban.

A 61-szeres válogatott labdarúgó, volt szövetségi kapitány, Mészöly Kálmán; a tőrvívásban olimpiai és négyszeres világbajnok, vívó szakedző, Sákovicsné Dömölky Lídia; az olimpiai aranyérmes, kétszeres világbajnok öttusázó, Szondy István; valamint a kétszeres paralimpiai bajnok úszó, a Magyar Úszó Szövetség paraúszó csapatának technikai vezetője, Becsey János az indoklás szerint kiemelkedő sportteljesítményével és sportolói életművével érdemelte ki az elismerést, melyet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adott át.

Az ünnepség keretében 19 sportszakembert díjaztak, további tizenöten kaptak miniszteri elismerő oklevelet, és a 2015/16-os tanév II. félévének Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjasai számára is most nyújtották át az erről szóló dokumentumot.

Balog Zoltán köszöntőjében felhívta a figyelmet a sport értékeire.

"A sport nem néhány ember hobbija, hanem nemzeti ügy, nemzetstratégiai ágazat, s egyben a polgárosodás egyik fontos eszköze is, segíti a társadalmi felzárkózást, ugyanakkor a szellemi teljesítőképességet is növeli" - fogalmazott a miniszter. Balog Zoltán hangsúlyozta, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésének köszönhetően szeptembertől már 1 millió 173 ezer gyermek fog naponta sportolni, s bejelentette azt is, hogy a kormány 2017-ben 22 milliárd forinttal növeli a sport támogatását.

Szabó Tünde arról beszélt, hogy akiket a Magyar Sport Napján díjaztak, azok mind a magyar sport jeles képviselői, és sikereik mögött óriási munka áll. Hozzátette: "a sport olyan nemzeti kincsünk, amely szinte kifogyhatatlanul gazdag".

Bay Béla-díjat vehetett át kiemelkedő edzői tevékenysége, jelentős nevelő-oktató munkája és edzői életműve elismeréseként Gutman József birkózó mesteredző; Kancsal Tamás olimpiai bronzérmes, világbajnok öttusázó, volt szövetségi kapitány; Mezei István, a magyar cigány labdarúgó-válogatott sportvezetője és Szőnyi János birkózóedző, korábbi szövetségi kapitány.

Kemény Ferenc-díjat kapott a sport területén végzett kiemelkedő oktatói és tudományos tevékenységéért Szabó József főiskolai docens, a Szegedi Tudományegyetem Sportközpont volt vezetője; Ökrös Csaba egyetemi docens, a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője, továbbá az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet.

Esterházy Miksa-díjat vehetett át a sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért Csávás István, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség elnöke; Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója; Sinkovits László, a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. sportszakmai menedzsere és Tompa Andor, a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetségének elnöke.

A sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének szervezésében és fejlesztésében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért Kerezsi Endre-díjat kapott Dallos Sándorné, a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola gyógytestnevelő tanára, úszóedző; Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, a diákolimpiai bizottság elnöke; Kása Ferenc pedagógus, a Szegedi Vízisport Egyesület edzője; valamint Völgyi Sándor László pedagógus, Kétsoprony község polgármestere.

A sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkájáért miniszteri elismerő oklevél elismerésben részesült többek között Liu Shaolin Sándor világbajnok és Liu Shaoang junior és felnőtt vb-ezüstérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó, Telegdi Attila, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség gyorsasági ágazatának szövetségi kapitánya, Bánhidi Ákos válogatott- és Csang Csing szövetségi edző, valamint Sugár András, a Magyar Golf Szövetség elnöke.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjasai közül közel harmincan most vehették át az ösztöndíjukat igazoló okiratot, köztük Risztov Éva olimpiai bajnok hosszútávúszó, valamint Knoch Viktor olimpiai ötödik helyezett rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×