eur:
394.47
usd:
370.34
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Győré lett a rangos verseny rendezési joga

Győr rendezi a 2018-as U18-as atlétikai Európa-bajnokságot - döntött az európai szövetség az amszterdami tanácsülésén.

A magyar szövetség (MASZ) és Győr városának szombati, közös közleményéből kiderül, hogy egyhangúlag kapta Magyarország, azon belül is Győr a rendezési jogot. A versenyre Rieti is kandidált, és az olasz város végül a 2020-as kiírást kapta meg.

Gyulai Miklós, a MASZ elnöke kiemelte, fontos számukra, hogy már a legfiatalabbaknak is olyan minőségű versenyeket tudjanak biztosítani, amiken megtanulnak helytállni és hazai közönség előtt bizonyíthatnak.

Borkai Zsolt, Győr város polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, hogy Győr hagyományosan kiváló helyszíne nemzetközi sporteseményeknek és örömteli, hogy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra épülő új atlétikai központ egy évvel később Európa legjobb fiatal atlétáit láthatja majd vendégül.

A 2018-as győri eseménnyel a Magyar Atlétikai Szövetség az első olyan európai szervezet az 51 tagország közül, amely legalább egyszer minden korcsoport számára rendezett már kontinensviadalt, beleértve a fedettpályás és szabadtéri Európa-bajnokságokat is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×