eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb magyar úszó nyert riói kvótát

Újabb szabadkártyát kapott a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságtól (IPC) a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), így tíz úszó képviselheti majd az országot a szeptemberi, riói paralimpián.

Szerdai közleményében az MPB emlékeztet arra, hogy eddig nyolc, úgynevezett országkvótával és egy névre szóló indulási joggal (Adámi Zsanett) rendelkezett a sportági versenyekre. Az IPC döntése alapján most Vereczkei Zsolt háromszoros paralimpiai bajnok kapott kvótát, s utazhat Rióba.

A 38 éves Vereczkei először az 1992-es, barcelonai paralimpián vett részt, ahol az S5-ös sérültségi kategóriában 50 méteres hátúszásban aranyérmet nyert. Atlantában (1996) és Sydneyben (2000) is sikerült megvédenie paralimpiai bajnoki címét, majd Athénban (2004), Pekingben (2008) és Londonban (2012) egy-egy bronzéremmel gazdagította éremgyűjteményét.

Az úszó a hetedik paralimpiájára készülhet, ez rekord a magyar parasport történetében - írta az MPB.

"Zsolt egy ikon, az úszósport csúcsragadozója, a magyar parasport legendája. Büszkék vagyunk arra, hogy velünk lesz Rióban, példát, erőt és hitet adva a fiatalabbaknak, az újoncoknak" - mondta Szabó László, az MPB elnöke, hozzátéve, hogy a sportembert idén felterjesztik Príma Díjra.

A magyar paraúszó-válogatott végleges riói indulói névsorára a májusi, madeirai Európa-bajnokság után tesz javaslatot Sós Csaba szövetségi kapitány - Adámi Zsanett és Vereczkei Zsolt részvétele a nevükre szóló kvóta miatt már biztos.

A magyar paralimpiai csapatnak jelenleg 24 kvótája van a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő Rio de Janeiró-i paralimpiára: úszásban 10, asztaliteniszben 6, erőemelésben, cselgáncsban és sportlövészetben 2-2, kajak-kenuban és kerékpársportban pedig 1-1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×