eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Csütörtökön fellobban a láng Olümpiában

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, Thomas Bachnak a jelenlétében csütörtökön fellobban a riói ötkarikás játékok lángja. A ceremóniára a hagyományoknak megfelelően a görögországi Olümpiában kerül sor 11 órakor.

A fáklyát Héra istennő 2600 éves temploma előtt egy "papnő" - Katerina Lehou színésznő - korhű jelmezben, a Nap sugaraival, egy fém parabolatükör segítségével gyújtja meg.

"Apollón, a Nap és fény istene, küldd sugaraidat és gyújtsd meg a fáklyát a vendégszerető városnak, Riónak" - ezt mondja majd a színésznő, aki átadja az olimpiai lángot a staféta első tagjának, Elefteriosz Petruniasz világbajnok görög tornásznak.

A görögországi váltófutás után a láng jövő szerdán érkezik meg Athénba, a régi Olimpiai Stadionba, ott adják át az idei játékok szervezőinek. Brazíliában május 3-án kezdődik a váltófutás, a Rio de Janeiró-i olimpia megnyitója augusztus 5-én lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×