eur:
393.17
usd:
367.11
bux:
67030.11
2024. április 26. péntek Ervin

Antoine Griezmann két gólja kiejtette a Barcelonát

Elvérzett a címvédő a Bajnokok Ligájában, az Atlético 2-0-ra megverte, s 3-2-vel kiejtette a Barcelonát. A Bayern 2-2-es döntetlennel, 3-2-es összesítéssel ment tovább a Benfica ellen.

A két vendégcsapat egygólos előnyt szerzett az odavágón: a címvédő katalán együttes 2-1-re, a bajor gárda pedig 1-0-ra nyert.

LISSZABON. Pep Guardiola, nem kis meglepetésre,  kihagyta a kezdő csapatából Robert Lewandowskit, a leggólerősebb játékosát. Juan Bernat is csak a kispadra ülhet, az első mérkőzés alaptizenegyéhez képest Javi Martínez és Xabi Alonso is kezd. A Bayern: Neuer – Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba – Xabi Alonso, Vidal – Ribéry, Thiago, Douglas Costa – Müller.   

A Benfica sem játszik a legerősebb tizenegyével, méghozzá kényszerből. A brazil Jonas, a házi gólkirály az eltiltását tölti. SL Benfica: Ederson – Fejsa, Jimenez, Lindelöf, Salvio – Eliseu, Pizzi – Jardel, Almeida, Carcela-Gonzalez – Sanches.

MADRID Az Atléticóból hiányzik az első mérkőzésen kiállított, s ezért eltiltott Fernando Torres. Atlético: Oblak – Juanfran, Godin, Lucas, Luis Filipe – Augusto, Gabi, Koke, Saúl – Carrasco, Griezmann. A Barcelona nem változtatott, a német Marc-André ter Stegen előtt a legerősebbnek tartott mezőnyjátékos-kontingens szerepel: Daniel Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar.

MADRID . Gabi előtt adódott az első lövőhelyzet, a kapu fölé rúgta a labdát. 

LISSZABON. Eliseu megpróbálkozott egy távoli lövéssel, lesz még ennél jobb kísérlet a mérkőzésen. 

MADRID. Griezmann csúsztatott, a német kapus eldőlve védett. 

LISSZABON. Hiába játszott eddig a Bayern fölényben, a portugálok Raúl Jiménez góljával ledolgozták a hátrányukat. A mexikói játékos a védők között, fejjel vette be Manuel Neuer kapuját. SL Benfica–Bayern 1-0. 

MADRID. Az első félóra végén Pique a tizenhatoson belüli szerelése okozott izgalmat. Carrasco büntetőt reklamált kezezés miatt, nem volt igaza. 

LISSZABON. Raúl Jiménez újra ígéretes helyzetbe került, de gyengén lőtt. 

MADRID. Az Atlético továbbjutásra áll. A 36. percben Antoine Griezmann csodálatos labdát kapott Saúltól, be is bólintotta. Atlético–Barcelona 1-0. 

LISSZABON. Arturo Vidal, aki az első mérkőzésen az egyetlen gólt szerezte, 17 méterről a felső sarokba lőtt a kapus, Ederson által kiütött labdát. SL Benfica–Bayern 1-1. 

Megkezdődtek a második félidők. 

MADRID. Az Atlético egy újabb kapufával jelezte, hogy uralja a meccset. Saúl fejelt.

LISSZABON Thomas Müller góljával a Bayern több mint megnyugtató előnybe került. SL Benfica–Bayern 1-2.

MADRID. Griezmann kilépett, üldözték a védők, nem lőtt jól. A másik oldalon egyedül Suárez veszélyes. 

LISSZABON. Douglas Costa csavarása után a labda a kapufán csattant. 

MADRID. Nagyon támadott a Barcelona, beszorította az Atléticót, de a hazaiak továbbra is 1-0-ra vezetnek. 

LISSZABON. Talisca szabadrúgás-góljával a Benfica kiegyenlített, de még két gól kellene a portugáloknak a továbbjutáshoz. SL Benfica–Bayern 2-2.

MADRID. Suárez próbálkozását Oblak védte. 

MADRID. Filipe Luis végigvitt egy kontrát, Iniesta a saját tizenhatosán belül vetődve kezezett, A piros lap elmaradt, a büntető nem. A tizenegyest Antoine Griezmann belőtte. Atlético Madrid–Barcelona 2-0. Három perce (meg még egy kicsi) maradt a Barcelonának, hogy egy gólt szerezve legalább a hosszabbítást kiharcolja. 

LISSZABON. Beállt Lewandowski, Talisca újra próbálkozott, de az eredmény nem változott. 

MADRID. Öt perc a hosszabbítás. Gabi a tizenhatoson belül kezezett, fura, de annak az Iniestának a labdájába nyúlt bele, aki piros lapot kaphatott volna. A 16 és fél méteres szabadrúgást Messi a kapu fölé emelte. 

LISSZABON. Talisca ismét helyzetbe került, de maradt az eredmény. 

MADRID. Vége! Az Atlético Madrid 2-0-ra nyert, s 2-1-es összesítéssel továbbjutott. A védő elbúcsúzott. Nem törik meg az átok, nem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában. 

LISSZABON. A Bayern 3-2-es összesítéssel továbbjutott, a hazai 1-0 után 2-2-re végzett. 

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében mind a négy párban 3-2 alakult ki, az Atlético Madrid, a Bayern München, a Manchester City és a Real Madrid várhatja a pénteki sorsolást. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×