eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hargitay András: Kétszer büntettek meg egy embert

Hargitay András, a magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya elítéli az erőszakos cselekedeteket, és bízik benne, hogy mielőbb nyugalom lesz a sportágban. A szakvezető kiemelte, hogy a korabeli sportvezetés felelőssége az, hogy Kiss László a büntetőügye után az úszásban dolgozhatott, ahol később azonban eredményesen dolgozott.

A magyar úszóválogatott új szövetségi kapitánya szerint nem ideális helyzetben veszi át a nemzeti csapat irányítását Kiss László ügye után.

Hargitay Andrást – aki az olimpia után lett volna utánpótlás-kapitányból felnőtt szakvezető – nem lepte meg a felkérés.

„Őszintén szólva egy kicsit hirtelen jött, nem is kedvező körülmények között. De ettől függetlenül igyekszem megfelelni ennek az elvárásnak. A feladat nagyon megtisztelő, ugyanakkor nagyon súlyos is, ezt egyedül nem is fogom tudni csinálni. Dr. Sós Csaba munkájára és segítésére számítok, valamint Wladár Sanyiéra, aki Széchy Tamás első olimpiai bajnoka volt” – közölte Hargitay András.

Az új szövetségi kapitány elutasítja az erőszakos cselekedeteket, és bízik benne, hogy mielőbb nyugalom lesz a sportágban.

„Belekerült egy olyan csiki-csuki helyzetbe, ahol az úszósport csak rosszat léphetett. Biztos, hogy ez az úszósportnak nem tett jót, és a magyar társadalom és jómagam is mindenféle erőszaktól irtózom és elutasítom. Érthető ez az érzékenység, azt gondolom, azzal nem kell vitába szállni, hogy a bűnös bűnhődjön, és hogy az erőszak egy elítélendő cselekmény. De ha személyre lebontom, ha Kiss László esetére lebontom, azt gondolom, hogy itt kétszer büntettek meg egy embert. Biztos vannak olyanok, akik azt mondják, hogy ez elévülhetetlen bűn” – fogalmazott az új szövetségi kapitány.

Hargitay András szerint lehet bírálni a korabeli sportvezetést amiatt, hogy hagyták dolgozni Kiss Lászlót, aki azonban később eredményesen dolgozott a sportágban.

„Akkor volt egy bírósági döntés, ezt Kiss László leülte. Nem tudom, hogy kik voltak azok, akik ezután beengedték az úszósportba, ahol tevékenykedett. Lehet bírálni, hogy ez helyes volt, vagy nem volt helyes. Úgy gondolom, hogy az elmúlt ötven év azt bizonyította, hogy – úgy tűnik – ez a döntés mégiscsak helyes volt. Nemcsak azért, mert az országnak ennyi érmet szerzett, hanem azért is, mert embereket nevelt föl” – véli Hargitay András.

A szakvezető kiemelte, hogy a sportág vezetése a múlt héten kényszerhelyzetben döntött úgy, hogy kiáll Kiss László mellett, mert a kedden kezdődő győri országos bajnokság miatt fontos szakmai döntéseket kellett hozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×