eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hárompontos előnnyel várja a Leicester a brutális februárt

Nem volt jó hétvégéje az élcsapatoknak Európa legerősebb négy bajnokságából háromban. Angliában az első hatból csak a Leicester és Spurs nyert, Németországban botlott ugyan a harmadik helyezett Hertha, de a mögötte álló hatból sem nyert senki. Spanyolországból a tabella első háromnegyedéből (!) mindössze a Barcelona és az Athletic Bilbao szerezte meg mindhárom pontot. Olaszország a kivétel, ott csupán az Inter veszített pontokat a BL-re hajtó alakulatok közül.

Angliában a Leicester City 3-0-ra megverte a Stoke Cityt, s ezzel hárompontos előnyre tett szert az Arsenallal és a Manchester Cityvel szemben. A "rókák" első számú góllövője, Jamie Vardy hosszú, ötmérkőzéses szünet után talált ismét a kapuba. Kellett a siker a Leicesternek, mert e találkozó előtti hét mérkőzéséből csupán egyet nyert meg. 


Claudio Ranieri együttese 10 ponttal vezet a legjobb, nem BL-indulást jelentő helyen álló Manchester Uniteddel szemben. Hajlanánk a kijelentésre, hogy immár kétségtelen bajnokesélyes, de a február pokolian kezdődik majd a számára. Sorozatban a Liverpoollal, az Arsenallal és a Manchester Cityvel játszik. Ha túljut ezen a "hármasugráson" tisztul a kép.

A Tottenham Hotspurnél csak a Leicester szenvedett kevesebb vereséget eddig a bajnoki idényben, a Spurs most is nyert, tartja a negyedik helyet. A nagyon visszaesett Crystal Palace-t verte meg idegenben, 3-1-re. Az észak-londoni klub az egyedüli a mezőnyben, amelynek kapott gól-száma húsz alatt maradt eddig. 





Németországban Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC döntetlennel kezdett az Olimpiai Stadionban az Augsburg ellen (0-0). Nem sikerült így a rekordjavítás, de az "Öreg Hölgy" nem veszített pozíciójából, mivel a mögötte álló hat gárda sem tudott nyerni.

Szalai Ádám vereséggel mutatkozott be a Hannoverben (1-2 a Darmstadt ellen), viszont Huszti Szabolcs meglepő győzelemmel tért vissza, az Eintracht Alexander meier mesterhármasával 3-2-re verte meg a Wolfsburgot. Szép győzelmet aratott a Werder Bremen a Schalke pályáján, Kleinheisler László a keretbe ugyan bekerült, de nem lépett pályára.

A Bayern München és a Borussia Dortmund növelte előnyét a többiekkel szemben. A bajorok a vártnál talán nehezebben nyertek Hamburgban (2-1), a BVB ellenben imponáló diadalt aratott a BL-szereplésért harcoló Borussia Mönchengladbach pályáján (3-1). 


Spanyolországban az első 15 helyezettből mindössze a Barcelona és az Athletic Bilbao tudott nyerni. Ráadásul a katalánok védője, Javier Mascherano azt mondta a Neymar nélkül kiharcolt 2-1-es málagai győzelemről, hogy "Nem voltunk jobbak, mint az ellenfél". Ismét Lionel Messi szerezte a döntő gólt, 1-1-nél, az 51. percben. Luis Enrique ezúttal a kezdőcsapat állította mindkét új szerzeményét, Vidalt és Arda Turant is, az első gólt a Neymar helyén játszó Munir szerezte. 



4

Olaszországban csak az Inter nem tudott nyerni a legjobbak közül, pedig a hét közben jól szerepelt, megverte a Napolit. Roberto Mancini szerint a csataival van a baj... A milánói fekete-kékek a legutóbbi három hazai bajnokijukon csak egy pontot szereztek, illetve a legutóbbi nyolc hazai bajnokin 13 pontot elveszítettek. Jobb otthoni mérleggel fölényesen vezetnének, így ellenben, úgy tűnik, a Napoli és a Juve meglépett. Az Internek még szerencséje sem volt a hétvégén, a tíz emberrel játszó Carpi a 92. percben egyenlített ki ellene Lasagna góljával.


Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×