eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Európa Liga - Holland, montenegrói és szerb ellenfeleket kaptak a magyarok

A Ferencváros a holland Go Ahead Eagles, a Debreceni VSC a montenegrói Sutjeska Niksic, míg az MTK Budapest a szerb Vojvodina csapatát kapta ellenfélül a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában.

Az európai szövetség (UEFA) nyoni székházában hétfőn rendezett sorsoláson eldőlt az is, hogy a kupagyőztes zöld-fehérek idegenben, míg a bajnoki bronzérmes kék-fehérek és a bajnoki negyedik hajdúságiak hazai pályán kezdenek.

Az első mérkőzéseket jövő hét csütörtökön, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Az UEFA tíz csoportra osztotta a csapatokat. A magyarok közül egyedül a Debrecen várta kiemeltként a sorsolást és végül a montenegrói bajnokságban ezüstérmes Sutjeska Niksic lett az ellenfele, de kaphatott volna máltai, litván, észt és kazah gárdát is.

A Ferencvárosnak svéd, azeri, izlandi, feröeri és holland csapatok közül sorsolták az élvonalból idén kiesett Go Ahead Eagles együttesét, amely az UEFA fair play listája alapján jutott indulási joghoz. Az MTK svéd, dán, ír, északír riválissal is szembe kerülhetett volna, végül a szerb bajnokságban negyedik Vojvodina jutott neki.

A második forduló sorsolása 14.30-kor kezdődik.

A magyar csapatoknak négy párharcot kell nyerniük a főtáblára jutáshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×