eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk

Birkózó Eb - Veréb István drámai csata után bronzérmes

A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő Veréb István - tusgyőzelemmel - bronzérmet nyert a birkózó Európa-bajnokságon, a finnországi Vantaában.

A tavalyi, budapesti világbajnokságon harmadik helyezett szombathelyi sportoló a grúz Dato Marszagisvilivel vívta a bronzmeccset, és drámai körülmények között, nagy hátrányból, az utolsó másodpercben fordítva szerezte meg a harmadik helyet.

Gulyás István kapitány előzetesen bizakodó volt a 86 kilós bronzmeccsel kapcsolatban, ám a találkozó alatt sokáig legfőképp csak bosszankodott a sarokban. Az összecsapás elején Verébnek ugyanis láthatóan komoly gondot okozott, hogy miként fogja meg a nála majd egy fejjel nagyobb grúz versenyzőt. Távolról próbálkozott, ám nem járt sikerrel, s alig telt el két perc, amikor már kétszer is megintették.

A szünet után 0-2-ről kezdett Veréb, de továbbra sem tudott hatékonyan birkózni. Ekkor ugyan már nem látszott passzívnak, de fogásait bontotta Marszagisvili, aki 4:30-nál a magyar mögé került (0-5). A tetemes különbséggel és az idő múlásával eldőlni látszott a csata, a szombathelyiek birkózója azonban nem adta fel, a grúz pedig látványosan fáradt. Már csak fél perc volt hátra, amikor a magyar egy lábra támadás után ellenfele mögé tudott kerülni (2-5), majd már csupán tíz másodperc, amikor riválisa meneküléséért újabb egy pontot kapott (3-5). Az óra 5:50-nél indult újra, Veréb pedig egy-két másodperc alatt elkapta ellenfele lábát, s ledöntötte. Ezzel egyenlített, ám az 5-5 még mindig kevés lett volna a sikerhez, a grúz viszont már nem tudott ellenállni és az óra éppen 5:59-ből 6:00 percbe fordult, amikor tusba került, Veréb pedig ezzel bronzérmet nyert.

"Nem így terveztük az biztos. Nem nagyon tudtam vele sokáig mit kezdeni, de úgy négy és fél percnél kezdtem érezni, hogy nagyon fárad - mondta boldogan az MTI-nek Veréb István. - A végén láttam, hogy tíz másodpercem van, s újra megpróbáltam azt a támadást, ami kevéssel korábban bejött, aztán szerencsére a tus is összejött."

A magyar birkózó szerint nem lehet összehasonlítgatni a vb és Eb-bronzot.

"Az én súlyomban nagyon erős az európai mezőny, nehéz érmet szerezni, pláne ilyen ágon, mint amilyen az enyém volt ma" - mondta.

Veréb Ligeti Dániel (125 kg) csütörtöki harmadik helye után a magyar csapat második érmét szerezte meg a kontinensviadalon.

Pénteken korábban Németh Zsanett ötödik lett a nők 75 kilós kategóriájában, míg Gulyás Zsombor a szabadfogásúak 70 kilós súlycsoportjában végzett szintén az ötödik helyen.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×