eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az elődöntő sem elérhetetlen a női kéziseknek

A legjobb hat közé szeretne bekerülni a magyar női kézilabda-válogatott a kedden kezdődő szerbiai Európa-bajnokságon. A magyar együttes az utóbbi két világversenyről lemaradt. Borsos Attila elnökségi tag szerint a játékosok kiéhezettek a sikerre.

Az elmúlt évtized második felében egyre gyengébben szerepelt a válogatott az Európa-bajnokságokon. A szövetség válogatottakért felelős elnökségi tagja szerint itt az ideje megindulni felfelé.

A játékosok kiéhezett arra, hogy a klubsikerek után megmutassák, hogy az élmezőnyben van a válogatott helye - mondta Borsos Attila az InfoRádiónak.

A magyar válogatott a horvát, a spanyol és a német együttessel szerepel egy csoportban, melyből az első három jut tovább a középdöntőbe. Borsos Attila szerint a csoport kiegyensúlyozott és erős, így lehet, hogy nehezebb lesz továbbjutni, mint a középdöntőben jól szerepelni. Ha 2 vagy 4 ponttal tudnak továbblépni a magyarok, akkor még az elődöntő is megvalósítható cél lehet - tette hozzá.

A hivatalosan megfogalmazott cél az első hatban végezni. Karl Erik Böhn szövetségi kapitány akinek ez lesz az első jelentős tornája a magyar kispadon - döntőnek tartja a cél elérésében, hogy sikerül-e legyőzni először a horvátokat, majd szerdán a németeket.

"Fontos a jó rajt. A horvátok a londoni olimpián hetedikek voltak ugyan, de azóta több kulcsjátékosuk is kidőlt sérülés és egyéb okok miatt. A németekkel szemben van mit törleszteni, hiszen éppen miattuk nem jutott ki a csapat az olimpiai kvalifikációs vb-re" - mondta a norvég szakvezető.

"Az Eb minden csapat és minden játékos számára fontos. A csoportunk is és az águnk is erős. Éppen ezért minden pontnak jelentősége lesz. A felkészülésünk jól sikerült, azonban a hajrában Triscsuk és Cifra sérülése is felborította a terveket" - tette hozzá Böhn.

A horvátok a legutóbbi, 2010-es Eb-n a magyarok előtt végeztek, a vb-n és az olimpián is hetedikek lettek. A németek - ahogy Böhn fogalmazott - ugyanolyan kiszámíthatatlanok, mint a magyarok: jó napot kifogva bárkit legyőzhetnek. A kvartett negyedik tagja a spanyol válogatott, amely Londonban és a brazíliai vb-n is bronzérmes volt.

A négyesből az első három jut tovább, és találkozik a román-montenegrói-orosz-izlandi csoport legjobb három helyezettjével. A románok a BL-ben is vitézkedő Valceára építenek, a montenegróiak döntőztek az olimpián, míg az oroszok minden tornán dobogóesélyeseknek számítanak. Izland vb-12., és Eb-15.

A magyar csapat elsőszámú kapusa Herr Orsolya lesz, neki kell helyettesítenie a visszavonult Pálinger Katalint. A belső posztokon (átlövők, beállósok) olyan játékosoknak is bizalmat szavazott Böhn, akik világversenyen még nem szerepeltek. Klivinyi Kinga és Rédei-Soós Viktória közül utóbbi például az egyedüli jobbátlövő a keretben, így nagy felelősség hárul rá. Eredetileg Cifra Anita is kerettag volt, ám vállsérülése miatt ő az első héten biztosan nem játszhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×