eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Bajnokok Ligája nyitott kérdései

Az A, a B, a C és a D csoportban már szinte minden kérdés eldőlt a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 6., utolsó fordulója előtt. Négy csapat, a Zenit, az Anderlecht, az Ajax és a Manchester City azonban még az Európa Liga-szereplés lehetőségéért küzd kedden.

A versenykiírás szerint a BL-csoportok harmadik helyezettjei tavasszal az EL egyenes kieséses szakaszában folytatják európai kupaszereplésüket. Az már korábban eldőlt, hogy az A csoportból a Dinamo Kijev, a B-ből pedig az Olimpiakosz lesz ott a második számú kontinentális sorozat legjobb 32 együttese között, a C és a D csoportban azonban ez a kérdés még nyitva van.

A C jelű négyesben az orosz Zenit és a belga Anderlecht egyaránt négypontos, s ezúttal mindkét gárda idegenben játszik majd. Előbbi a közelmúltban egyre inkább formába lendülő AC Milan, utóbbi a csoportelső Málaga vendége lesz. Ha a Zenit és az Anderlecht között marad a pontazonosság, akkor az egymás elleni eredmények döntenének a sorrendben, de mivel Szentpéterváron és Brüsszelben is 1-0-s hazai siker született, a gólkülönbség rangsorol, ebben jelenleg az orosz alakulat áll jobban - igaz, csupán egy góllal.

A D csoportban az angol bajnok Manchester City három ponttal az utolsó helyen áll, s a négypontos Ajax-szal versenyez az EL-indulást érő harmadik helyért. A szakértők szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a City a jóval kisebb presztízsű EL-ben már nem akar szerepelni, s ehelyett mostantól inkább arra koncentrálna, hogy versenyben maradjon a Premier League megnyeréséért folyó küzdelemben. Roberto Mancini alakulata ráadásul a hétvégén a városi rivális Manchester Uniteddel csap össze hazai környezetben, s győzelemmel pontszámban utolérné listavezető ellenfelét. Ennek megfelelően van esély arra, hogy az olasz vezetőedző kedden pihentetni fogja legjobbjait, egy esetleges dortmundi vereséggel pedig "átadja" az EL-szereplés lehetőségét az Ajaxnak, amely a csoport második helyén álló Real Madrid vendége lesz.

Az A csoportból az FC Porto és a Paris Saint-Germain, a B-ből a Schalke 04 és az Arsenal már biztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. A keddi mérkőzések egyaránt 20 óra 45 perckor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×