eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Wéber: Alonso önerőből aligha lesz idén világbajnok

Nem lenne szerencsés, ha a Renault-motor generátorának meghibásodása döntené el a Formula-1-es világbajnoki cím sorsát - mondta az InfoRádiónak Wéber Gábor szakkommentátor. Kétszer a Red Bull címvédője, Sebastian Vettel esett ki ilyen probléma miatt, legutóbb pedig csapattársa, Mark Webber.

Wéber Gábor szerint nehezen elképzelhető, hogy száraz pályán, szokványos körülmények között Vettel az ötödik helyre vagy hátrébb szorul, így Fernando Alonso abban bízhat elsősorban, hogy az eső vagy egy váratlan tényező tréfálja meg a címvédőt. A generátor újabb meghibásodása azonban nem a Red Bull, hanem a Renault egyik beszállítójának felelőssége lenne - tette hozzá.

Vettelnek a negyedik hely is elegendő harmadik vb-címéhez, Alonsónak viszont legalább harmadikként kellene célba érnie.

A szakkommentátor úgy látja, hogy mindketten megérdemelnék a végső sikert, talán Alonso azért is különösen, mert a Ferrari a versenyhelyszínek többségén nem volt esélyes a győzelemre.

A szezonzáró interlagosi futam rajtja vasárnap délután öt órakor lesz. Az előrejelzések szerint egész hétvégén lehet eső a Brazil Nagydíjon. A pénteki - száraz - szabadedzéseken a McLarentől búcsúzó angol Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. Vettel mindkét gyakorláson a második, Alonso pedig az ötödik lett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×