eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sírva vigad a skót

Örömkönnyeket hullathatott és a beszámolók szerint hullatott is a neves skót rockénekes, a futballimádó Rod Stewart, miután kedvenc glasgow-i együttese a Celtic Parkban 2-1-re legyőzte az FC Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik csoportkörös mérkőzésén.

A Celtic szerda esti sikere azzal együtt is megérdemelt, hogy a katalánok gyakorlatilag végig egy kapura játszottak, rendre beszorítva riválisukat, ám csupán két - a felső lécen, illetve a kapufán csattanó - majdnem-gólig jutottak. Jóllehet a véghajrában, a 91. percben a vendégek argentin szupercsatára, Lionel Messi bevette a hazai kaput, találata csupán a szépítéshez volt elegendő, a vereség elkerüléséhez nem.

A Barca ezzel együtt az eddigi kilenc pontjával megőrizte csoportelsőségét, s továbbjutását sem igen fenyegeti veszély, miközben a fennállásának 125. évfordulóját e bravúros diadallal méltóképpen megünneplő, s immár hétpontos Celtic lépéselőnyt szerzett a négy ponttal harmadik portugál Benficával szemben, vagyis közelebb került a legjobb 16 közé jutáshoz.

"Pályafutásom legemelkedettebb pillanata ez, büszke vagyok a győzelmünkre, ez egy monumentális diadal a világ legjobb csapata ellen" - lelkendezett okkal a lefújást követően Neil Lennon, a skótok vezetőedzője.

A BL-címvédő Chelsea 3-2-vel visszavágott az ukránoknak az előző körben elszenvedett donyecki vereségért, bár a londoniaknak Fortuna pártfogására is szükségük volt, hiszen a Sahtar elleni nyertes gól a 94. percben esett a Stamford Bridge-en.

"Rászolgáltunk a győzelemre a mai meccsen, amelyen különösen a második félidőben uraltuk a játékot. Csereként csupán tíz percet kaptam, de ez is elegendő volt, hogy betaláljak" - mondta a döntő fejesgólt szerző Victor Moses.

A szerdai játéknap legeredményesebb csapata a Bayern München lett, amely egyetlen kapott gól ellenében féltucat alkalommal vette be a Lille hálóját. A franciák feletti 6-1-es siker főszereplője a bajorok 34 éves perui légiósa, Claudio Pizarro volt, aki negyedórán belül mesterhármast ért el, amellett első találatával ő szerezte a Bayern históriájának - a BL-t és az elődsorozatot, a BEK-et együtt számítva - félezredik európai kupagólját.

A csoportok állása négy forduló után:

E csoport: 1. Chelsea (angol) 7 pont (10-6), 2. Sahtar Donyeck (ukrán) 7 (7-5), 3. Juventus (olasz) 6, 4. Nordsjaelland (dán) 1

F csoport: 1. Valencia (spanyol) 9 (10-4), 2. Bayern München (német) 9 (10-5), 3. BATE Boriszov (fehérorosz) 6, 4. Lille (francia) 0

G csoport: 1. FC Barcelona (spanyol) 9 pont, 2. Celtic Glasgow 7 (skót), 3. Benfica (portugál) 4, 4. Szpartak Moszkva (orosz) 3

H csoport: 1. Manchester United (angol) 12 (már továbbjutott), 2. CFR Cluj (román) 4 (5-6), 3. Galatasaray (török) 4 (4-5), 4. Braga (portugál) 3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×