eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hungaroring: 2021-ig lesz Magyar GP

A Hungaroring alelnöke, Gerstl Péter a hétvégén sikeresen megegyezett Bernie Ecclestone-nal Abu-Dzabiban a Magyar Nagydíj szerződésének meghosszabbításáról, 2021-ig biztosan lesz Forma-1-s GP Magyarországon.

A Hungaroring alelnöke, Gerstl Péter a hétvégén sikeresen megegyezett Bernie Ecclestone-nal Abu-Dzabiban a Magyar Nagydíj szerződésének meghosszabbításáról, 2021-ig biztosan lesz Forma-1-s GP Magyarországon - írja a formula.hu.

"Ecclestone úr folytatni kívánja az európai versenyhelyszínek csökkentését, csak a tradicionális pályákat szeretné megtartani. Abu-Dzabiban a tárgyalás sikeres volt, a Magyar Nagydíj szerződését 2017-től 2021-ig meghosszabbítják" - mondta Gerstl a magazinnak.

Ecclestone kérése az volt, hogy építsenek be több előzési pontot a pályába. Az új nyomvonal kialakításában Forma-1-es pilóták is segítséget nyújtanak majd, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Michael Schhumacher és Niki Lauda tanácsokat fog adni. A teljes pályacsíkot újra fogják aszfaltozni, az építkezések várhatóan jövőre kezdődnek el.

A Hungaroringet támogatásáról biztosította a kormány is. "Az átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten évről évre jelentős bevételt jelent hazánknak a futam" - indokolta Gerstl, miért áll az ország vezetése is az F1 mögött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×