eur:
389.57
usd:
362.03
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vettel változatlanul világbajnok lehet 100. futamán

A vasárnapi Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjon elért harmadik helyének köszönhetően még mindig van esélye Sebastian Vettelnek, a Red Bull címvédő pilótájának arra, hogy a november 18-i Amerikai Nagydíjon, pályafutása 100. futamán háromszoros világbajnok legyen.

A sorozatban két vb-t nyert 25 éves német versenyző egy büntetés miatt a boxutcából rajtolt a vasárnapi viadalon, ennek ellenére felállhatott a dobogóra, így jelenleg 255 pontja van, míg üldözője, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) 10 pontos hátránnyal követi őt.

Vettel a szezon utolsó előtti futamán, a Forma-1-ben az idén debütáló texasi amerikai GP-n megszerzi harmadik vb-címét, ha győz, és közben Alonso az ötödik, vagy annál rosszabb helyen zárja a versenyt. Ha a német címvédő másodikként ér célba, akkor az összetettbeli diadalhoz arra van szüksége, hogy a spanyolt legfeljebb a kilencedik pozícióban intsék le. Vettel úgy is világbajnok lehet, ha harmadikként végez Austinban, ebben az esetben viszont csak akkor ünnepelhet, ha Alonso nem szerez pontot, azaz nem zár az első tízben.

A győzelemért 25 pont jár, pontegyenlőség esetén pedig az idénybeli több futamgyőzelem számít. Ebben az összevetésben Vettel áll jobban, mivel az idén ötször nyert, Alonso pedig csak három részsikernél jár.

A szezonzáró futamot november 25-én, Brazíliában rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×