eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Középdöntős a Fradi a BL-ben

Biztosította helyét a nyolcas középdöntőben a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A fővárosi együttes a csoportkör negyedik fordulójában is nyert, ezúttal 34-32-re a svéd Sävehof otthonában.

Az előző két KEK-kiírásban nyertes FTC egy hete Dabason 31-28-ra legyőzte svéd riválisát. Ezúttal a pontszerzés is elegendő lett volna Elek Gábor vezetőedző alakulatának, hogy már most bekerüljön a nyolcas középdöntőbe.

Az első öt percben a ferencvárosiak vezettek, ám utána Fogelström vezérletével 7-4-re ellépett a Sävehof. Lassan magához tért a zöld-fehér alakulat, ennek eredményeként emberelőnyben egyenlített. Később a hazaiak kerültek létszámfölénybe, és csakhamar megint náluk volt az előny. Pastrovics azonban védéseivel lendületbe hozta együttesét, igaz, a szünet előtt a Sävehof még jobban összpontosított.

A második félidőben gyorsan fordított a Ferencváros (34. perc: 15-16), majd Roberts és Tomori gólpárbaja következett, így megint fordult a kocka. Fej fej mellett haladt a két csapat, amikor viszont ismét emberelőnybe került az Elek-alakulat, sikerült 30-27-re ellépnie, és már csak nyolc perc volt hátra. Ekkor időt kért a skandinávok edzője, csapata pedig kisvártatva ledolgozta hátrányát.

A hajrában Vértent kiállították, de Tomori szemfüles találatot ért el, és az FTC-nek nagy csatában sikerült megszereznie az újabb - immár középdöntőt érő - győzelmet.

A Ferencváros jövő vasárnap a Dinamo Volgogradot fogadja Dabason. A két együttes volgográdi találkozóját 37-21-re nyerte a magyar bajnoki ezüstérmes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×