eur:
389.71
usd:
362.08
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Eperjesen is nyert a Mocsai-csapat

Az olimpiai negyedik magyar férfi kézilabda-válogatott nagy csatában 28-24-re nyert a szlovák csapat ellen Eperjesen a 2014-es Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában, így óriási lépést tett a továbbjutás felé.

A csoportból az olimpiai bronzérmes horvátok "felfelé", míg a magyarok által szerdán Gyöngyösön simán legyőzött lettek "lefelé" lógnak ki, így - tekintettel arra, hogy az első két helyezett jut ki a 2014-es dániai kontinensviadalra - különösen nagy jelentősége volt a vasárnapi összecsapásnak.

A hazaiak tartalékosan álltak fel: hiányzott többek között a Szegeden légiós, térdsérüléssel kezelt, gólerős Frantisek Sulc, valamint másik három alapember, Daniel Valo, Peter Kukucka és Csaba Szücs is. Peter David szövetségi kapitány utólag hívta be a keretbe a Csurgó irányítóját, Gabriel Vadkertit, aki a magyar kerettag Vadkerti Attila unokatestvére. Mellette még másik három játékos szerepel magyar NB I-es klubban.

A 2013-as spanyolországi vb-re is készülő magyarok rövid ideig vezettek, de a szlovákok még emberhátrányban is tudtak egyenlíteni, a sok hiba miatt aztán fordítottak is (10. perc: 6-4). Tatai Pétert Mikler Roland váltotta a kapuban, miközben a hazai hálóőr, Richard Stochl remekelt.

A 17. percben, 9-7-es hazai vezetésnél Mocsai Lajos szövetségi kapitány időt kért, majd Stochl újabb büntetőt védett. Schuch Timuzsint kiállították, ám ekkor Nagy László két találatával 10-10 lett az állás. Mikler is magára talált, és közvetlenül a szünet előtt hétméterest fogott, így a magyarok vonulhattak minimális előnnyel pihenőre.

A második félidőben már sokkal jobban összpontosított a vendégcsapat, a védekezés jelentősen feljavult, Nagy László igazi vezéregyéniség volt, és fokozatosan nőtt a különbség. A hazaiak hiába kértek időt, a magyarok lendületét nem tudták megtörni. A 42. percben már 20-15-re vezetett a Mocsai-csapat.

Ilyés Ferenc begyűjtötte a harmadik kisbüntetését, így piros lappal végleg kiállt a védelem egyik oszlopa. A csereként beálló Mocsai Tamás kilencperces "gólcsendet" zárt le.

Iváncsik Gergő elrontott büntetője (szinte beleragadt a kezébe a labda) után feljöttek 24-22-re a hazaiak. Harsányi Gergely viszont lehűtötte a kedélyeket, és még emberelőnyt is kiharcolt, ezzel gyakorlatilag megpecsételődött a szlovák válogatott sorsa.

Az Eb-selejtezős sorozat áprilisban folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×