eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sors Tamás ezüstérmes a paralimpián

Sors Tamás ezüstérmet nyert kedden a 400 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

A múlt csütörtökön 100 m pillangón aranyérmes pécsi versenyző - aki 400 m gyorson Pekingben bronzérmet nyert - 4:24.34 perces eredménnyel, a hetedik idővel került a fináléba, így ott az egyes pályát kapta. A délelőtti előfutam után még arról beszélt, hogy jól érezte magát a vízben, de nagyon erős a mezőny, ezért a döntő előtt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy ne legyen utolsó.

Ehhez képest az első 200-on még nem volt ott a legjobb négyben, az utolsó 50 méterre azonban már harmadikként fordult. A záró hosszon aztán elképesztő tempóban úszva 4:17.95 perces idővel ért célba, csaknem hét másodperccel lemaradva a 4:10.88-as világcsúccsal győztes ausztrál Brendan Hall mögött.

A 20 éves Sors a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte meg Londonban.

"Nem vártuk ezt a csodálatos eredményt Tamástól, fantasztikusan versenyzett" - fogalmazott az MTI-nek nyilatkozva Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×