eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A Chelsea egy ötössel ijesztett a Barcelonára

Két londoni klub a Wembleyben rendezett FA-kupa-elődöntőjében a Chelsea 5-1-re kiütötte a Tottenhamet, s ezzel nagyszerű főpróbát tartott a Barcelona elleni, szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt. A nap bajnoki mérkőzésén a Manchester United 4-0-ra verte az Aston Villát, s ezzel megerősítette a helyét az élen, növelte előnyét a Manchester Cityvel szemben.

A Kékek második találata, amelyet Juan Mata szerzett, "nem létező" gól volt, maga John Terry is elismerte, hogy a labda nem jutott túl a gólvonalon. De ez minden, ami csorbíthatja a Chelsea örömét (alkalmasint ez sem nagyon), mert Roberto di Matteo együttese teljesen megérdemelten jutott be a fináléban, minden játékelemben felülmúlta a Spurst. A Chelsea a legutóbbi hat évben négyszer jutott be az FA-kupa fináléjába, ahol ellenfele a Liverpool lesz.

Didier Drogba, Frank Lampard és Ramirez kifejezetten látványos gólt szerzett, Florent Maloudáé egyszerűbb volt, csak a különbséget növelte. A Chelsea szinte megtáltosodott a márciusi edzőcsere óta, bejutott az FA-kupa döntőjébe, a jövő héten BL-elődöntőt vívhat a Barcelonával, s még versenyben van a BL-selejtezőt érő negyedik hely eléréséért is, éppen a Spursszel, s a Newcastle-lel hadakozva ezért.

Roberto Di Matteo számára az FA-kupa kedves sorozat, két döntőben szerzett maga is gólt, de ennél is fontosabb, hogy a legbiztosabb úton van afelé, hogy lemásolja a klub legjobb beugró edzőjének tartott Guus Hiddink teljesítményét.

A holland, aki 2009 tavaszán Felipe Scolaritól vette át a csapatot, megnyerte az FA-kupát, kiharcolta a BL-szereplést, s csak óriási küzdelemben bukott el a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Barcelona (!) ellen. Az volt az a párharc, ami miatt még mindig átkozzák a norvég bírót, Övrebőt a Stanford Bridge környékén, s ami miatt a spori még mostanság is kap hetente két-három gyalázkodó levelet.

Ami a Tottenhamet illeti: amióta Fabio Capello lemondott a szövetségi kapitányi posztról, s felvetődött legnagyobb esélyesként Harry Redknapp neve, a "sarkantyúsok" lejtőre kerültek. Tizenhárom mérkőzésükből mindössze négyet nyertek meg.

A Premier League-ben a Manchester United simán, 4-0-ra megverte az Aston Villát, s előnye, négy fordulóval a zárás előtt öt pont a Manchester City előtt. A gólokat Wayne Rooney (2), Danny Welbeck és Nani szerezték.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×