eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kiket igazol le a Manchester United százmillióból?

Bastian Schweinsteiger, Franck Ribéry, Wesley Sneijder és Gareth Bale - velük erősítené meg a Manchester Unitedet a csapat menedzsere. Sir Alex Ferguson akár 100 millió fontot költhet.

A Manchester United tulajdonosai és vezetői megígérték Wayne Rooney-nak, nem hagyják, hogy a csapat gyengüljön, ezért már a télen komoly erősítéseket terveznek. A válogatott csatár távozási szándékát még azzal magyarázta, hogy nem látja biztosítottnak az egyesület sikereit, ám a vezetők Sir Alex Fergusonnal együtt biztosították, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a klub újabb trófeákat nyerje - ezért végül Rooney 2015-ig hosszabbított.

A Vörös ördögök skót menedzsere a brit sajtó szerint 100 millió fontot költhet összesen januárban és jövő nyáron új játékosokra. A lapok a napokban több lehetségest átigazolási célpontot megemlítettek.

A United már régóta szeretné szerződtetni Franck Ribéryt, a francia támadóért 30 milliós ajánlatra is hajlanak a klubnál. A Bayern nyáron elutasította a megkereséseket, igaz, a játékos sokat sérült, így lehet, hogy jobban járnak a müncheniek, ha elfogadják a pénzt érte. A bajor klub másik sztárja, Bastian Schweinsteiger is Manchesterben köthet ki jövő nyáron, érte 35 milliót sem sajnálna az egyesület. Szintén régi kiszemeltnek számít Edin Dzeko, a Wolfsburg bosnyák csatára.

A támadószekciót erősítésére szemelte ki Ferguson az Inter holland irányítóját, Wesley Sneijdert, aki Paul Scholest pótolhatná. A világbajnoki ezüstérmes játékoshoz azonban ragaszkodnak Milánóban, így az angol egyesület vezetőinek alaposan a zsebükbe kell nyúlni.

Egy másik holland irányító, a PSV-t erősítő Ibrahim Afellay is a kiszemeltek közé tartozik. A középpályások között célpontnak számít Jordan Henderson, a Sunderland tehetsége, valamint a Standard Liege 22 éves játékosa, Steven Defour is. A belga labdarúgót egy ideje figyeli a United, tavalyi súlyos sérülése után Ferguson is gyors felépülést kívánt neki. A Real Madridnál kevés lehetőséghez jutó Lassana Diarrát is visszacsábítaná Angliába Ferguson.

Az ősz eddigi egyik meglepetésemberét, Gareth Bale-t is szívesen látná csapatában a skót edzőlegenda. A 21 éves walesi játékos mesterhármast szerzett az Inter ellen a BL-ben, és a bajnokikon is a Tottenham egyik legjobbja - nem csoda, hogy több sztárcsapat is leszerződtetné. A szélsőért 22 millió fontot fizetne a United, vagy cserébe adná Michael Carricket és Pak Dzsi Szungot is. A Tottenham azonban 35 millió font alatt nem hajlandó tárgyalni Bale eladásáról.

Talán a védelem szorul rá legkevésbé a vérfrissítésre, a Vidics-Ferdinand párosban lehet még pár jó év, igaz, utóbbi játékos gyakran sérült. A Bolton 25 éves hátvédje, Gary Cahill az együttes kiszemeltje, igaz a 15 millióra becsült futballistát az Arsenal is hívja.

Kapust is kell igazolnia a Vörös Ördögöknek, hiszen Edwin van der Sar 40 éves, és várhatóan ez az utolsó idénye. A Schalke német válogatottja, Manuel Neuer az első számú kiszemelt.Ha őt nem engedi el klubja, akkor ismét holland kapusa lehet a Unitednek: az Ajax kapusa, Maarten Stekelenburg kerülhet az Old Traffordra.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×