eur:
388.73
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Sérülés történt Overdose "verekedős" rajtjánál! - Fotó és videó

Overdose-t nyolc percen keresztül próbálták betenni a startgépbe. A tusa közben háromszor is ledobta lovasát, Christophe Soumillont, aki a hírek szerint agyrázkódást szenvedett, és a még hátralévő futamát le kellett mondania.

Sok más versenyen, ha nem egy ennyire szeretett lóról lett volna szó, már rég elengedték volna nélküle a mezőnyt. Ugyan a versenyt taktikusan kezdte, de érezhető volt, hogy ez a közjáték túl sokat vett ki belőle, a győzelemre esélye sem maradt.

Overdose lovasát a futam után a mentők megvizsgálták, és a következő két versenyben nem is tudott részt venni. Mikóczy Zoltán tájékoztatása szerint a belga zsoké agyrázkódást szenvedett.

Mikóczy Zoltán közvetlenül a verseny után elmondta a PannoniaOverdose.hu-nak, hogy nagyon örült volna, ha a starter Overdose nélkül engedi el a versenyt, mert lova erejét teljesen elvették a történtek, ezért nem bírta az utolsó 200 métert. Tizenötödik versenyén tehát megszakadt Overdose, a magyar csodaló veretlenségi sorozata. Csupán a hetedik helyen ért célba vasárnap Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.

Tulajdonosa az eredményt így is tudomásul veszi, bár jelen pillanatban nem tudja, azt mennyire befolyásolta Soumillon sérülése.

Semmilyen előjel nem mutatott arra, hogy Dózi nincsen formában, így fel sem merült, hogy nem áll rajthoz - nyilatkozta Mikóczy Zoltán a verseny után a Nemzeti Sport online kiadásának.

Arról is beszélt, hogy még nem fordult elő olyan, hogy Overdose ne állt volna be a startgépbe. Lovasa, Soumillon kórházba került, mert agyrázkódást szenvedett, amikor a ló ledobta. A belga lovas Mikóczynak elmondta, hogy zsokétudását nem tudta érvényre juttatni.

A ló tulajdonosa elmondta: egy ismerőse azzal magyarázta Overdose viselkedését, hogy a ló érezte, tavaly a belga lovassal a hátán szenvedett sérülést a Kincsem Parkban.

A futam előtt a ló nem találkozott a Soumillonnal, hiszen a profi zsokék a verseny előtt érkeznek, a futam előtti napon általában nem találkoznak a lóval.

Mikóczy Zoltán arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy Overdose esetleg megsérült-e a startba állásnál vívott tusában.

A PannoniaOverdose.hu fenti fotóján a szomorú látvány: Overdose a 7. helyen a célban.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×