eur:
392.57
usd:
365.45
bux:
66589.3
2024. április 26. péntek Ervin

Vasárnap Budapesten versenyez a korábban tevéket hajtó világsztár

Egy évvel Overdose futása, és Christophe Soumillon emlékezetes budapesti lovaglása után ismét egy, a világ legszűkebb élmezőnyébe tartozó zsoké érkezik a Kincsem Parkba.

Ahmad Ajtebi az Egyesült Arab Emirátusok egyik legnagyobb büszkesége, hiszen személyében az első olyan galopp versenylovast köszönthetjük, aki Dubai-ból indult el a világhírnév felé. Az olajsejkek ló- és lóversenyimádata régóta ismert, ám első ízben fordul elő, hogy az arabok nem csak futtatóként, hanem zsokéval is képviseltetik magukat a világelitben.

A korábban tevéken versenyző Ajtebi az elmúlt években folyamatosan ért fel a csúcsra, többek között győzött a Royal Ascot-on, a telivérek világbajnokságán, azaz a Breeders' Cup-on Amerikában valamint a Dubai World Cup-on, ahol az idén a zseniális Frankie Dettori és Christophe Soumillon mögött a harmadik helyen végzett a zsokék ranglistáján.

Jelenleg Angliában él és a Godolphin istállót erősíti. Főnöke és egyben legnagyobb támogatója, Dubai uralkodója, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke Mohamed Bin Rashid Al Maktoum sejk, a világ leggazdagabb telivér futtatója.

Ajtebi az Eclipse Racing istálló meghívására érkezett hazánkba, vasárnap hat futamban száll nyeregbe a Kincsem Parkban, többek között a klasszikusnak számító Hazafi Díjban, ahol a favorit Home Sweet Home lesz a társa.

Az arab sztárzsoké jelenléte ismét bizonyítja, hogy Overdose-nak köszönhetően Magyarország végleg felkerült a világ lóversenysportjának a térképére, amihez a kétszeres "Év lova" Steady As A Rock is egyre jobban hozzájárul, aki a hét végén Rómában szerzett értékes harmadik helyezést egy 1600 méteres Listed versenyben.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

A várakozásokat felülmúló negyedéves számokat közölt első negyedéves gyorsjelentésében a Microsoft, a folyó negyedévre megfogalmazott kilátások azonban vegyesek a menedzsment bevételprognózisa kisebb csalódást okozott. A mesterséges intelligencia beruházások felpörögtek a Microsoftnál, a szektortársakhoz hasonlóan, és a költekezés a következő negyedévekben is fennmarad a menedzsment közlése szerint. A befektetők jól fogadták a negyedéves számokat, a Microsoft árfolyama közel 4 százalékot emelkedett zárás után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×