eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Olimpiai bajnok kapust igazolt a Győr

Olimpiai bajnok kapust igazolt a Győr női kézilabdacsapata. A magyar bajnok három évre szóló szerződést kötött a norvég Katrine Lunde Haraldsennel, aki a nyáron érkezik a dán Viborgtól. Vanyus Attila, a győri klub elnöke az InfoRádiónak azt mondta, a hálóőr nem kap sztárgázsit.

A Győr női kézilabda-csapatához szerződött a norvég Katrine Lunde Haraldsen. Vanyus Attila, a klub elnöke elmondta, az olimpiai bajnok kapussal három éves szerződést kötöttek, de nem kap majd sztárgázsit, nem ő lesz a legjobban kereső játékosa az egyesületnek.

A sportvezető közölte, a kapusnak tetszett a város és a csapat is, és azzal sikerült meggyőzni, hogy vele a világ legjobb együttesévé válhat a Győr. Lunde személyében északi kézilabdázó először szerződik Magyarországra, de a klubelnök szerint ezzel megnyílhatnak a piacok.

Vanyus Attila úgy vélte, az olimpiai bajnok Lunde és Pálinger Katalin nagyszerűen megfér majd egymás mellett, vélhetően 50-50 százalékban fognak védeni. A norvég klasszis szerződtetése előtt a sportvezető a magyar kapussal beszélt, aki szintén azon a véleményen volt, hogy az igazolással jobb csapattá válik a Győr, és ez számára is csak előnyös - fejtette ki.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×